Tanskalaissuunnistaja Alm kokeili vauhtiaan 3000 metrillä – jäi vielä viime vuoden ajasta

Maja Alm voitti viime vuonna MM-sprintin ylivoimaisesti. Kuva: Touho Häkkinen

Maja Alm voitti viime vuonna MM-sprintin ylivoimaisesti. Kuva: Touho Häkkinen

Sprinttisuunnistusta viime vuosina hallinnut tanskalaissuunnistaja Maja Alm kokeili vauhtiaan radalla.

Latvian elokuussa järjestettäviin MM-kisoihin tähtäävä Alm osallistui tiistaina 3000 metrille kotikaupungissaan Arhuusissa järjestetyssä Aarhus Nordic Challenge -yleisurheilutapahtumassa. Tanskalaissuunnistajan aika kilpailussa oli 9.17,40.

Viime vuonna Alm juoksi Viron MM-kilpailujen jälkeen matkan aikaan 9.05,88 ja kuukautta myöhemmin 5000 metriä aikaan 15.40,73. Tiistain tuloksesta päätellen 30-vuotiaalla suunnistajalla on vielä jonkin verran matkaa viime kesän ratakuntoon, joskin Alm kertoi tiistain juoksun olleen taktiikkajuoksu, joka ratkesi suunnistajan eduksi vasta loppukirissä.

EM-kisojen jälkeen hän on kärsinyt loukkaantumisesta kolhittuaan jalkaansa. Alm oli tyytyväinen pystyttyään juoksemaan radalla kivuitta.

- Oli mukava juosta kotikentällä, kun monet ystävät olivat tulleet kannustamaan, Alm totesi Facebook-julkaisussaan.

Alm on saavuttanut kuusi suunnistuksen maailmanmestaruutta, joista kolme henkilökohtaista. Kaikki henkilökohtaiset mestaruudet ovat tulleet sprintissä. Viime vuoden MM-kisoissa Alm voitti ylivoimaisesti sprintin maailmanmestaruuden ja otti hopeaa pitkältä matkalta sekä sprinttiviestistä. Tämän vuoden toukokuisissa Sveitsin EM-kilpailuissa Almin jalka ei ollut vielä syönnillään ja mitalisaalis jäi viestipronssiin. Sprintissä hän oli hieman yllättäen vasta neljäs.

Almin tiistainan aika on tämän hetken Tanskan kauden tilastokärkiaika. Naisten 3000 metrin Suomen kotimainen kärkiaika on Sandra Erikssonin tiistaina Paavo Nurmi Gamesissa juoksema 8.57,11. Camilla Richardsson kohensi samassa juoksussa ennätystään lukemiin 9.03,84. Almin Aarhusissa juoksema aika olisi Suomen tilastoissa tämän hetken kolmanneksi kovin noteeraus.

-Juho-Veikko Hytönen

Aarhus Nordic Challengen tulokset

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri