Ruotsin suunnistajilla MM-katsastukset Latviassa – puolustava maailmanmestari kävi avausmatkalla väärällä rastilla

Karolin Ohlsson on huimassa vedossa. Kuva: Touho Häkkinen

Karolin Ohlsson on huimassa vedossa. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen MM-kilpailut käydään elokuun alussa Latvian Siguldassa ja Riiassa. Monet joukkueet ovat valitsemassa kisoihin lähetettäviä joukkueitaan hyvissä ajoin.

Ruotsalaiset aloittivat MM-katsastuksensa torstaina keskimatkan kilpailulla. Naisten voittajaksi selvisi Järlan Karolin Ohlsson, joka on onnistunut keväällä jo ankkuroimaan seuransa naisten Tiomilan voittoon sekä kukistamaan Tanskan Maja Almin EM-viestin ankkuriosuuden loppusuoralla hopeamitalitaistossa.

Erinomaisen kevätkauden tehnyt tukholmalainen on kunnianhimoinen MM-kisojen suhteen.

- Kaikki matkat kiinnostavat. Ohjelma on tietenkin tiukka, mutta melkein joka matkan jälkeen on lepopäiviä, joten homman pitäisi onnistua. Muttaon tietenkin pärjättävä vielä pitkällä matkalla lauantaina, jotta se olisi mahdollista, seuraavaan kisaan katseensa kääntänyt Ohlsson totesi Ruotsin suunnistusliiton tiedotteessa.

RidefeltAlbinTiomilaTouhoAlbin Ridefelt toi OK Linnén maaliin Tiomilassa Nynäshamnissa. Kuva: Touho Häkkinen

Kisan kakkonen oli Göteborg-Majornan Lina Strand ja kolmas OK Kåren Lisa Risby. Ruotsin suurin mitalitoivo Tove Alexandersson kävi keskimatkan kilpailussa väärällä rastilla. Hänen MM-kisansa eivät kuitenkaan ole vaarassa, sillä hänellä on vapaa paikka keskimatkalle ja pitkälle matkalle hallitsevana maailmanmestarina. Huonon kenraalin sanotaan tarkoittavan hyvää ensi-iltaa. Ehkä Alexanderssonilla on lopulta onni myötä, sillä 26-vuotias ruotsalainen on kärsinyt lähes jokaisessa arvokisassa joko loukkaantumisesta tai sairastelusta.

Miesten keskimatkan voitti OK Linnén Albin Ridefelt 46 sekunnin erolla Södertälje Nykvarnin Jonas Leanderssoniin.

- Täällä ei ole yhtä ”vihreää” kuin viime vuonna Virossa, joten juostavuus on parempi maastossa, miesten voittaja tuumi.

AlexanderssonTHTove Alexanderssonin MM-katsastukset eivät alkaneet parhaalla mahdollisella tavalla. Kuva: Touho Häkkinen

Tampereen Pyrinnön Johan Runesson oli katsastuskisan kolmas. Päävalmentaja Håkan Carlssonilla on vaikea tehtävä valita MM-joukkuetta, sillä miesten 5,6 kilometrin kilpailussa viiden kärki mahtui minuutin ja 20 sekunnin sisään.

Ruotsalaisten pitkän matkan katsastus käydään lauantaina.

Suomalaisten MM-näyttökilpailut käydään 6.-8. heinäkuuta Latviassa MM-kisojen tyyppimaastoissa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri