Venäjällä ratkottiin suunnistuksen maastomestaruudet Volgan liepeillä – kokeneemmatkin sortuivat suuriin pummeihin

Leonid Novikovilla oli vaikeuksia Venäjän mestaruuskisojen pitkällä matkalla. Kuva järjestäjien GPS-seurannasta.

Leonid Novikovilla oli vaikeuksia Venäjän mestaruuskisojen pitkällä matkalla. Kuva järjestäjien GPS-seurannasta.

Venäläiset ovat käyneet maastomatkojen mestaruuskilpailunsa Volgan rannalla sijaitsevan Nižni Novgorodin miljoonakaupungin tuntumassa sijaitsevan Pavlovskin kylän metsissä.

Kilpailumaastona ollut supikko tuotti hyvin paljon päänvaivaa osallistujille. Näkyvyys oli olematon ja lisäksi Kestävyysurheilu.fi:n saamien tietojen mukaan kilpailukartta ei vastannut kaikilta osin mestaruuskisojen tasoa. Pitkällä matkalla vaikeuksia aiheutti myös radan alkuosan täysin tasainen, mutta tiheä alue, jossa karttamerkit olivat vähissä ja kompassi oli kultaakin kalliimpi apuväline.

Kolmella maastomatkalla nähtiinkin hirvittäviä pummeja jopa kokeneimmilta suunnistajilta. Ainakin Jukolaan tähtäävät venäläissuunnistajat oppivat, että suppamaastossa eksymisen vaara on alati olemassa.

NovikovLeonidWOCLong2017TouhoLeonid Novikov viime vuoden MM-kisojen pitkällä matkalla. Kuva: Touho Häkkinen

Kolmena kilpailupäivänä parhaiten onnistuivat seuratasolla MS Parmaa edustava Anastasija Rudnaja sekä Hiisirastissa suunnistava Dmitry Nakonetsnyi. Rudnaja voitti naisten pikamatkan sekä keskimatkan ja otti pronssia pitkällä matkalla. Naisten pitkän matkan voitti Tatjana Ryabkina.

Nakonetsnyi voitti miesten pitkän matkan ja pikamatkan. Keskimatkalla hän jäi neljänneksi. Keskiviikon keskimatkalla Novikovin veljekset pitivät parasta tahtia, kun Leonid voitti ja Valentin oli hopealla. Pitkän matkan kilpailussa Leonid Novikov oli yksi lukuisista suurissa vaikeuksissa olleista ja hän jäi voittajasta peräti 14 minuuttia. Suomalaisille tuntemattomammista nimistä yllätti kotimaastoissaan suunnistanut 25-vuotias Andrei Kozirev, joka nappasi hopeaa pitkällä matkalla ja pronssia pikamatkalla.

VenajanMestiksetNaisetPitkaGPSNaisten pitkän matkan karttaa. Koko rata on nähtävissä jutun alapuolen tuloslinkin kautta.

Venäläisten mestaruuskisaputki jatkuu kahden välipäivän jälkeen tänään perjantaina sprinttimatkoilla. Kilpailupaikkana on Gorhovetsin kaupunki vain parinkymmenen kilometrin etäisyydellä alkuviikon kilpailuista.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset ja GPS-seuranta

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri