Viisi vinkkiä onnistuneeseen Jukola-viikonloppuun

Jukolan tunnelma on ainutlaatuinen yhdistelmä kilpailujännitystä, yhdessäoloa, ulkoilua... Kuva: Touho Häkkinen

Jukolan tunnelma on ainutlaatuinen yhdistelmä kilpailujännitystä, yhdessäoloa, ulkoilua... Kuva: Touho Häkkinen

Viikon kuluttua kilpaillaan maailman suurimmassa suunnistusviestissä Jukolassa. Suunnista kuin mestari -käsikirjan kirjoittaja Outi Hytönen listasi viisi vinkkiä onnistuneeseen viikonloppuun.

 

1. Tutustu huolellisesti Jukolan kotisivujen kilpailuohjeisiin ja selvitä eri toimintojen sijainnit. Huolellinen valmistautuminen auttaa toimimaan tapahtumapaikalla. Saat keskittyä tunnelmasta ja suunnistuksesta nauttimiseen, kun asioiden selvittelyyn ei mene aikaa ja hermoja paikan päällä. Ensikertalaisille löytyy Jukolan sivuilta oma tietopaketti.

2. Suunnittele viikonlopun aikataulu. Jukolan kilpailukeskus on kooltaan kuin kylä. Pienellä alueella liikkuu viikonlopun aikana yhteensä 40 000 ihmistä. Varaa reilusti aikaa siirtymisiin, alueeseen tutustumiseen ja kilpailuun liittyviin toimintoihin. Varaudu ruuhkiinkin. Kirjaa
itsellesi aikataulusuunnitelma koko viikonlopuksi.

3. Varustaudu sään mukaan. Pakkaa reppuun mieluummin liikaa kuin liian vähän vaatetta. Varustusta voi tosin tarvittaessa täydentää paikan päällä suurissa myymälöissä. Helteen sattuessa nestettä haihtuu koko päivän ulkoilulla aivan huomaamatta, muista juoda.

Jukolakuvitus Venla14Rastikoodin tarkistaminen on tärkeä osa onnistunutta suoritusta! Kuva: Seppo Ojanen/kestävyysurheilu.fi

4. Tarkista rastikoodi! Maastossa rasteja on paljon ja ne voivat sijaita hyvin lähekkäinkin. Tarkista rastin koodinumero joka kerta. Myös silloin, kun luulet olevasi varma sijainnistasi. Oikean rastin puuttuminen johtaa koko joukkueen hylkäämiseen.

5. Nauti. Jukola on kilpailujännitystä, yhdessäoloa, ulkoilua, uusia kokemuksia, onnistumisia ja pettymyksiä, joukkuehenkeä, intoa ja väsymystä, liikkumisen endorfiiniä ja kesäyön taikaa. Samanlaista yhdistelmää et muualta löydä!

 

Outi Hytönen on kilpasuunnistaja, joka kirjoittaa ammatikseen. Hytösen esikoisteos Suunnista kuin mestari (Fitra, ilmestyi maaliskuussa 2018) on suunnistuksen kurssikirja aloittelijasta mestariksi. Kirja on toteutettu yhteistyössä Suomen Suunnistusliiton ja huippusuunnistajien kanssa.

Kirjan voit tilata Premiumsportista.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri