Tavoitteena kymmenen parhaan joukkoon - Ikaalisten Nouseva-Voima julkisti joukkueensa Jukolan viestiin

Eetu Savolainen on suunnistanut Nouskin avainosuuksia viime vuosina Jukolassa. Kuva: Touho Häkkinen

Eetu Savolainen on suunnistanut Nouskin avainosuuksia viime vuosina Jukolassa. Kuva: Touho Häkkinen

Maailman suurin suunnistusviesti Jukolan viesti suunnistetaan tulevana viikonloppuna Hollolan Hälvälän suppamaastossa.

Perinteikäs suunnistuksen erikoisseura Ikaalisten Nouseva-Voima suunnistaa viestin seuraavalla ykkösjoukkueella:

1. 11,0 km Mikko Knuuttila
2. 11,9 km Ville Parkkinen
3. 12,7 km Aleksi Karppinen
4. 8,7 km Vesa Taanila
5. 8,6 km Tero Linnainmaa
6. 10,7 km Dmitry Tsvetkov
7. 15,0 km Eetu Savolainen

Kahtena edellisvuonna Lappeenrannassa ja Joensuussa Nouski, kuten seuraa kutsutaan, on päätynyt sijalle 14.

Seuran edustusryhmän vetäjä Sami Siirilä kertoo, että edellisvuosien suoritukset sekä kevään kilpailunäytöt ovat osoittaneet, että sijoitus kymmenen parhaan joukossa on realistinen. Siirilä sanoo myös, että joukkueen juoksujärjestys kertoo taktiikan:

- Yöltä tullaan kärjen tuntumassa, lyhyillä osuuksilla varmoilla suorituksilla varmistetaan asetelmat kahdelle viimeiselle osuudelle ja niitä juokseville tavoitella kymppisakin sijoitusta, Siirilä toteaa seuran tiedotteessa.

Lahti Hollola Jukolan yöosuuksista odotetaan erittäin haastavia. Nouski on laittanut pitkälle ja pimeälle kolmannelle osuudelle Aleksi Karppisen, joka oli lähellä mitalisijoja suppamaastossa käydyllä SM-keskimatkalla Kouvolassa toukokuussa.

Ankkuriosuudesta vastaa viime vuoden tapaan Eetu Savolainen, joka rikkonaisesta keväästä huolimatta osoitti huimaa suorituskykyä Savon Suunnan järjestämässä kansallisessa kilpailussa Pieksämäellä Tervaruukinsalon suppamaastoissa toukokuussa.

- Viimeisen viiden-kuuden viikon aikana kisoja ja harjoituksia on juostu enemmän suppamaastoissa kuin muissa maastoissa. Hyvin on tuntunut useimmille sopivan. Tulevassa maastossa korostuu määrättyjen alueiden pienipiirteisyys ja runsas korkeuskäyrämäärä. Tietenkin oman haasteensa tuo suppien ja kumpareiden hahmottaminen ja erottaminen toisistaan. Tähän on koetettu löytää keinoja harjoitella, kertoo Siirilä.

Sija 14 jättäisi jotain hampaankoloon

Neljättä osuutta vie konkari Vesa Taanila, joka on Dmitry Tsvetkovin ohella nuorekkaan joukkueen kokenein suunnistaja.

- Mutu-tuntumani on, että jos ollaan taas sijalla 14, niin jotain jää hampaankoloon. Joukkueen henki on, että kymppisakin sijoitusta haetaan ja se on realistinen, Taanila kertoo.

Taanilan mukaan voittajasuosikit erottuvat etukäteisspekulaatioissa muista, mutta sijoituksista 5-20 taistelee iso nippu joukkueita. Tässä porukassa Taanila uskoo ikaalilaisten pärjäävän hyvin.

- On sellaisia seuroja, joille suppamaasto sopii meitä huonommin. Meidän miehet ovat suunnistusteknisesti monipuolisia, joten supikon ei pitäisi olla ongelma. Maasto on haastava, mutta me olemme siihen valmistautuneet, Taanila miettii.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri