Unkarin kisoissa odottavat vaihtelevat maastot ja jopa 40 asteen helle - ”Meillä on mitalikandidaatteja enemmän kuin koskaan”

Suunta Jyväskylän Otto Kaario on ainoa arvokisaedustuksen ensikertalainen Suomen nuorten MM-joukkueessa. Kuva: Touho Häkkinen

Suunta Jyväskylän Otto Kaario on ainoa arvokisaedustuksen ensikertalainen Suomen nuorten MM-joukkueessa. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen joukkue suunnistuksen nuorten MM-kisoihin on nimetty. Joukkue valittiin Unkarissa järjestettyjen viimeisten katsastuskilpailujen jälkeen.

- Nämä viimeiset katsastuskilpailut olivat erittäin tarpeelliset, sillä odotettavissa on hyvin erityyppisiä kilpailuja kuin mihin Suomessa olemme tottuneet. Reissu oli onnistunut ja saimme näyttöä, että olemme kansainvälisestikin hyvässä tilanteessa, nuorten päävalmentaja Antti Örn totesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Samoissa kisoissa mukana oli myös muun muassa norjalaisjunioreita.

Nyt valittu joukkue koostuu tuttuun tapaan niin kokeneista urheilijoista kuin uusista tulokkaista. Joukkueen ainut ensikertalainen on Otto Kaario, sillä muut nuorten MM-ensikertalaiset ovat päässeet hakemaan kokemusta kansainvälisistä kilpailuista nuorten EM-areenoilta.

Nuorten MM-kisat käydään Unkarissa 9. heinäkuuta alkaen. Luvassa on monenlaisia haasteita todella kuumista, jopa 40 asteen lämpötiloista vaihteleviin maastoihin. Odotettavissa on niin fyysisesti kuin henkisesti raskaat kilpailut.

- Tyypillisesti joukkueesta puolet vaihtuu ja niin on nytkin. Meillä on taitava ja fyysisesti kova joukkue ja olemme päässeet hyvin käsiksi maastoihin, vaikka ne ovatkin suomalaisittain hyvin epätyypillisiä. Odotan kilpailuja innolla ja minulla on sellainen olo, että tällä kertaa meillä on mitalikandidaatteja enemmän kuin koskaan, päävalmentaja iloitsee ja kertoo samalla, että joukkuevalinta on tehty liiton sivuilta löytyvän katsastusten pistetaulukon mukaisesti.

Viimeisten katsastusten jälkeen valittiin myös 20-vuotiaitten joukkue nuorten Eurooppa cupiin, joka järjestetään lokakuun alussa Sveitsissä. 20-vuotiaitten joukkueeseen on valittu myös nuorempia urheilijoita, jotka ovat pärjänneet katsastuksissa hyvin.

18-sarjalaisten joukkue Nuorten Eurooppa cupiin valittiin jo aikaisemmin.

Nuorten MM-joukkue ja 20-sarjalaiset Eurooppa cupiin

Aiemmin valitut joukkueet suunnistuksen nuorten arvokisoihin

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri