Kooveen Jukolan viestin ykkösjoukkue julki – lajilegenda Jani Lakanen ei mahtunut joukkueeseen

Koovee oli viime vuoden Jukolassa toinen. Kuva: Touho Häkkinen

Koovee oli viime vuoden Jukolassa toinen. Kuva: Touho Häkkinen

Vuoden 2016 Jukolan viestin voittaja ja viime vuoden kakkonen Koovee on julkistanut seitsemän miehen joukkueen, jolla se hakee voittoa Lahti Hollola Jukolasta.

Seuran edustusryhmän toiminnasta vastaava Raimo Arvola ei paljasta vielä juoksujärjestystä, mutta kansainvälinen seitsikko aakkosjärjestyksessä on:

Topi Anjala
Joni Hirvikallio
Daniel Hubmann
Kenny Kivikas
Olexander Kratov
Lauri Sild
Timo Sild

Huomionarvoista on se, että suomalaisen miessuunnistuksen ikoni ja yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä miessuunnistajia, Jani Lakanen ei mahtunut Kooveen ykkösjoukkueeseen.

Arvolan mukaan joukkueen valinta oli kohtuullisen helppo ja suunnistajat ovat tienneet vastuunsa jo tovin aikaa. Juoksujärjestyskin selvisi pian hyvissä ajoin.
Arvolan mukaan useampi joukkue hämmentää kärkitaistelua lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, mutta lopulta kärjessä nähtäneen samat joukkueet kuin kevään Tiomilassa Ruotsissa.

- IFK Göteborg on ilman muuta ykkössuosikki meriittiensä vuoksi, mutta suomalaiset pystyvät varmasti pistämään pelin tiukaksi, kun ollaan kuitenkin kotitantereella. Se antaa pienen edun valmistautumisessa, jonka kärkijoukkueet ovat ottaneet tosissaan. Myös seitsemänmiehinen viesti sopii oikeastaan kaikille suomalaisille hyvin verrattuna Tiomilan kymmenosuuksiseen viestiin, Arvola kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle

Vaikka IFK Göteborg on ykkössuosikki ja Paimion Rasti sekä Tampereen Pyrintö voivat haastaa Kooveeta parhaan suomalaisseuran tittelistä, muistuttaa Arvola yhdestä asiasta:

- Lopputulos on eniten omasta tekemisestä kiinni, joten siinä mielessä ei vastustajia ole.

Raudanluja kakkosjoukkue, naisilla mahdollisuudet kärkisijoihin

Kooveen keltamustien miesten taso on laaja ja niinpä seuralla on heittää peliin toinenkin kova seitsikko.

- Myös kakkosjoukkueen tilanne on oikein positiivinen ja hyvällä omalla tekemisellä Lappeenrannan 17. sija on parannettavissa, mutta kymppisakkiin vaatimustaso on jo todella kova, mutta parasta yritetään, Arvola sanoo kakkosesta.

Kooveen naiset suunnistavat Hälvälän supikoissa joukkueella Karoliina Ukskoski, Laura Vike, Miia Niittynen ja Svetlana Mironova. Viimeiset kolme vuotta naiset ovat olleet parhaiden suomalaisnelikoista, mutta sijoitus on karannut kymmenen parhaan ulkopuolelle Lappee Jukolaa lukuunottamatta, jolloin seuran naiset olivat neljänsiä.

- Naisilla on edellytykset erinomiseen suoritukseen joukkueena, kun työ vain tulee tehtyä suunnitellusti supikossa, manageri summaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Lue myös: "Jani Lakanen ensimmäistä kertaa kakkosjoukkueessa sitten vuoden 1996"

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri