Hollolan Jukolan 1987 voittanut Hiidenkiertäjät tälläkin kertaa vahvoilla joukkueilla suppamaastoihin

Roosa Hämäläinen lähetti Annika Rihman neljännelle osuudelle Tiomilassa. Viikonloppuna Hämäläinen juoksee aloitusosuutta ja Rihma on ankkuri. Kuva: Touho Häkkinen

Roosa Hämäläinen lähetti Annika Rihman neljännelle osuudelle Tiomilassa. Viikonloppuna Hämäläinen juoksee aloitusosuutta ja Rihma on ankkuri. Kuva: Touho Häkkinen

Kevään Tiomila antoi naisille itseluottamusta ja muistutti miehiä virheiden vaarallisuudesta.

Hollolan lentokentällä suunnistettiin Jukolan viesti edellisen kerran vuonna 1987. Tuolloin miesten viestin voitti lohjalainen Hiidenkiertäjät. Tällä kertaa seuraa ei ole ennakoitu voittajasuosikiksi, mutta se on jalkeilla iskukykyisellä ryhmällä sekä miehissä että naisissa.

Viime vuonna Hiidenkiertäjät oli Jukolassa kahdeksas ja Venlojen viestissä 31:s. Kevään Tiomila-viestissä miehet olivat sijalla 23 naisten ylettäessä parhaana suomalaisjoukkueena viidenneksi.

Hiidenkiertäjien edustusryhmän vetäjä Ville Luoma kertoo, että seurojen ykkösjoukkueet ovat viikonloppuna seuraavat:

Venlojen viesti

1. Roosa Hämäläinen
2. Jenny Patana
3. Julia Novikova
4. Annika Rihma

Jukolan viesti

1. Mikko Patana
2. Eemeli Suominen
3. Leonid Novikov
4. Oskari Liukkonen
5. Matti Kivelä
6. Olli-Pekka Koistinen
7. Valentin Novikov

Luoman mukaan seurassa ei ole rakennettu viikonlopun varalle erityistä taktiikkaa, vaan tarkoitus on pysyä kärjen tuntumassa mahdollisimman pitkään.

- Jokaiselle osuudelle on haettu sopivin suunnistaja. Näin kovatasoisissa kisoissa kaikki osuudet ovat yhtä tärkeitä, sillä takaa on vaikea nousta enää mukaan. Molemmissa kisoissa HiKin suunnistajien tavoitteena on tehdä joka osuudella oma onnistunut suoritus, sillä tavalla saamme parhaan tuloksen, Luoma sanoo.

LiukkonenOskariTiomila2017TouhoOskari Liukkonen kuuluu Hiidenkiertäjien vakiomiehistöön suurviesteissä. Viikonloppuna hän juoksee neljättä osuutta. Kuva: Touho Häkkinen

Luoma kertoo kevään Tiomilan olleen opettavainen monessakin mielessä. Viides sija antoi naisille itseluottamusta ja ymmärryksen siitä, että Venloissa seura voi menestyä virheettömillä suorituksilla siinä missä muutkin. Saman viikonlopun aikana miehet oppivat, että virheet pudottavat armotta kärkitaistosta. Yleisesti ottaen seitsemän osuuden Jukolan pitäisi sopia lohjalaisille paremmin kuin kymmenen osuuden Tiomila.

Luoma myöntää, että kilpailumaasto on haastava. Lähes kaikki suunnistajat ovat tottuneet suunnistamaan toisenlaisissa maastoissa, mutta erityisen vaativasta Jukolasta ei voida puhua.

- Erilaisuus tekee maastosta ja kisasta haastavan, mutta onhan Jukola juostu tällä vuosikymmenellä muun muassa Kytäjällä, joten en usko, että yksi maasto voisi nousta vaikeudellaan kaikkien muiden yläpuolelle.

Edustusryhmän vetäjä povaa Jukolasta vaihtelevaa kilpailua, jonka ratkaisut ovat monen asian summa. Supikon tuomista haasteista huolimatta hän ei usko erojen venähtävän tavallista suuremmiksi, mutta jokaisella osuudella hän odottaa yksittäisiltä joukkueilta sekä romahduksia että tykkijuoksuja.

- Avain menestykseen lienee kuitenkin tasaiset suoritukset eikä osuuspohjien tavoittelu. Näin oli myös vuonna 1987, Luoma muistuttaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Hiidenkiertäjien voittajajoukkue Hollolassa 1987
1. Arvo Paulin
2. Juha Tikkala
3. Jari Tepponen
4. Jouni Herva
5. Petri Forsman
6. Juha Liukkonen
7. Kari Sallinen

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri