Viime vuoden jukolajärjestelyt kasvattivat Kalevan Rastin nälkää Hollolaan

Hannu Airila suunnistaa Jukolassa kuudetta osuutta. Kuva: Touho Häkkinen

Hannu Airila suunnistaa Jukolassa kuudetta osuutta. Kuva: Touho Häkkinen

Vuosi sitten Enossa Jukolan viestin järjestänyt Kalevan Rasti kilpailee tulevana viikonloppuna seuraavalla ykkösjoukkueella.

1. Jan Prochazka
2. Markus Räsänen
3. Lauri Nenonen
4. Philippe Adamski
5. Jan Petrzela
6. Hannu Airila
7. Miika Kirmula

Valmentaja Antti Harju kertoo, että Jukolan viestin järjestäminen oli arvokas kokemus, joka kasvatti myös nälkää Lahti-Hollola Jukolaa varten. Samalla joukkue on kokenut sukupolvenvaihdoksen.

- Olemme aiempiin vuosiin verrattuna hieman uusista lähtökohdista liikkeellä Thierryn (Gueorgiou) ja Fabianin (Hertner) poistumisen myötä, Harju selvittää Kestävyysurheilu.fi:lle.

HarjuGueorgiouAntti Harju (vas.) ja Thierry Gueorgiou Lappee-Jukolassa 2016. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Harjun mukaan Jukola on joukkueelle ja seuralle vuoden tärkein viestitapahtuma ja miehet ovat yrittäneet valmistautua viikonloppuun parhaansa mukaan. Leiripäiviä on takana riittävästi ja valmistautuminen on suurimmalta osalta tehty.

- Pitkältihän se menestys tai menestymättömyys on lopulta henkisestä puolesta kiinni ja tavoitteena on, että sunnuntaiaamuna voimme olla hyvillä mielin tyytyväisiä joukkuesuoritukseemme. Tiomilassa olimme tänä keväänä viides hyvällä suoritukselle ja uskon että tuon sijan tuntumaan meillä on realistiset mahdollisuudet yltää Jukolassakin, Harju tiivistää.

Edellisen kerran Kalevan Rasti suunnisti Jukolan viestissä kolmanneksi Lappeenrannassa. Tuolloin joukkueen ankkurina suunnisti huippusatsauksen vuosi sitten lopettanut Thierry Gueorgiou.

Hieman haastajan asemassa viestiin lähtevällä Kalevan Rastilla on kova miehistö, sillä kakkosjoukkueessakin nähdään kovan luokan menijöitä. Muun muassa Aaro Asikainen ja Santeri Silvennoinen eivät saaneet paikkaa ykkösjoukkueessa. Kalevan Rastin kolmosjoukkueen avaa hiihtäjä Kari Varis.

Kalevan Rastin ykkösjoukkue Venlojen viestissä on Fanni Gyurko, Mari Väänänen, Siiri Silvennoinen, Amelie Chataing.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri