Alexandersson ankkuroi Stora Tunan ylivoimaiseen Venlojen viestin voittoon

Venlojen viestin lähtö. Kuva: Touho Häkkinen

Venlojen viestin lähtö. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsin Borlängestä tulivat Stora Tuna OK suunnisti Lahti-Hollola Jukolan Venlojen viestin voittoon lauantaina.

Joukkueessa suunnistivat Anna Mårsell, Magdalena Olsson, Julia Jakob (omaa sukua Gross) ja Tove Alexandersson. Voitto oli seuran historian neljäs voitto Venloissa. Edellinen voitto oli vuodelta 1985 Laitilasta.

Lauantain neliosuuksinen viesti ratkesi vasta ankkuriosuudella, kun ruotsalaishirmu Alexandersson ajoi viisi edellä mennyttä joukkuetta hetkessä kiinni ja karkasi voittoon. Joukkueen voittomarginaali oli 4.45.

Viestin toiseksi suunnisti ruotsalainen Göteborg Majorna OK.

Parhaana suomalaisjoukkueena viestin kolmanneksi tuli MS Parma joukkueella Anastasia Rudnaya, Tiia Istolahti, Tuulia Viberg ja Maija Sianoja. Joukkue oli kolmen parhaan joukossa kaikissa viestin vaihdoissa.

Ankkuri Sianojalla ei ollut mahdollisuutta vastata voittajan vauhtiin, mutta hän piti osuudellaan päänsä kylmänä eikä sortunut monen kärkijoukkueen tapaan virheisiin. Aivan lopussa suomalainen joutui kuitenkin taipumaan Görteborg Majornan ankkuri Judith Wyderin vauhdissa. Maalissa joukkue oli 5.10 voittajan perässä.

Viestin neljäs sija meni Tiomilan voittaneelle Järla Orienteringille. Viides oli viime vuoden Venlojen voittaja Alfta Ösa. Toiseksi parhaana suomalaisjoukkueena maalissa oli seitsemänneksi sijoittunut Koovee Tampereelta. SK Pohjantähti oli vielä ankkuriosuudella kamppailemassa sijoituksesta kolmen joukkoon, mutta iso pummi pudotti oululaisseuran kolmanneksi parhaana suomalaisena sijalle 12.

Muut suomalaisjoukkueet 20 parhaan joukossa olivat Hiisirasti (13:s,), Rastikarhut (14:s) ja Hiidenkiertäjät (20:s).

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri