Ylivoimainen Stora Tuna: "Jukolassa hajonnat ovat haastavia"

Stora Tuna juhli seuran neljättä Venlojen viestin voittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Stora Tuna juhli seuran neljättä Venlojen viestin voittoa. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsalaisseura Stora Tuna OK oli vahvin tämän vuoden Venlojen viestissä Lahti-Hollolassa. Kilpailu ratkesi ankkuriosuudella, kun kuudentena matkaan lähtenyt Tove Alexandersson ajoi nopeasti edellä lähteneet joukkueet kiinni ja karkasi lähes viiden minuutin marginaalilla ylivoimaiseen voittoon.

Stora Tunan aloittajana juoksi Anna Mårsell, joka saapui ensimmäiseltä osuudelta vaihtoon seitsemäntenä reilut kaksi minuuttia kärjestä.

- Yritin todella keskittyä omaan hajontaani koko ajan. Tiedän, että Jukolassa hajonnat ovat haastavia. joten olin tosi iloinen, kun löysin heti oman ykkösrastini. Sen jälkeen yritin tehdä turvallisia reitinvalintoja ja luulen, että onnistuin siinä hyvin, Mårsell kommentoi.

Voittajajoukkueen kakkososuutta vei paremmin hiihtosuunnistajana tunnettu Magdalena Olsson. Kahdeksantena vaihtanut Olsson oli maalissa minuutin ja 39 sekuntia siinä vaiheessa johtanutta MS Parman Tiia Istolahtea perässä.

- Anna päästi minut matkaan täydellisessä paikkassa. Sain hyvän startin ja menin muiden mukana. Noin puolessa välissä minulla oli oma hajonta ja menin väärälle rastille. Selvitin sen kuitenkin nopeasti, joten en menettänyt paljon aikaa. Loppumatkan juoksin yksin, ja se oli vähän pelottavaa, Olsson kertasi.

StoraTuna2THKuva: Touho Häkkinen

Kolmannen osuuden suunnisti Sveitsin maajoukkuesuunnistaja Julia Jakob (omaa sukua Gross). Jakob vaihtoi kuudentena kolme minuuttia Ol Norskasta ja Simone Nigglistä.

- Juoksin yksin ja sain kilpailuun hyvän alun. Tarkoitus oli keskittyä omaan suunnistukseen. Minulla oli onnea vaikeassa paikassa, kun sain vähän apua, se oli täydellinen ajoitus, Jakob kiitteli.

Ankkuri Alexandersson ajoi kärkijoukkueiden kolmen minuutin etumatkan nopeasti kiinni, ja jo kilpailun puolivälissä hän johti reilulla minuutilla. Ero muihin kasvoi kilpailun edetessä, ja lopulta ankkuri sai tuuletella yhdessä joukkuekavereidensa kanssa kaikkien ensimmäistä Venlojen viestin voittoa.

- Tosi hyvä kisa. En tiennyt metsässä sijoitustani, näin aukealla että olin yksin, koska en nähnyt muita, mutta en tiennyt olinko kärjessä. Suunnistuksessa pitää kuitenkin joka tapauksessa keskittyä loppuun saakka, Alexandersson kommentoi.

Alexandersson oli ankkureiden osuusajoissa lähes viisi minuuttia muita nopeampi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri