MS Parmalle kautta aikojen paras sijoitus: "Henkien ja voimien taisto"

MS Parma onnistui tavoitteessaan sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Kuva: Touho Häkkinen

MS Parma onnistui tavoitteessaan sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Kuva: Touho Häkkinen

Lahti-Hollola Jukolan Venlojen viestin paras suomalaisjoukkue oli kolmanneksi sijoittunut MS Parma. Sijoitus oli seuran historian paras kautta aikojen.

MS Parma oli kärjen mukana koko viestin ajan. Aloittaja Anastasia Rudnaya vaihtoi kolmantena 46 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Tiia Istolahti nosti joukkueen kärkeen viidellä sekunnilla ennen viime vuoden voittajajoukkuetta Alfta ÖSAa.

- Luotin Anastasiaan, että hän tulee vaihtoon alkupäässä. Osasin varautua hyvään lähtöasemaan. Ei tullut isompia virheitä, piti kyllä mennä varovasti, oli sen verran haastavaa. Jotain sellaisia kävelyaskelia tuli joitakin, mutta ei mitään sen suurempia ongelmia, Istolahti kommentoi.

Kolmannella osuudella Tuulia Viberg vaihtoi kolmantena puoli minuuttia kärjessä vaihtaneesta Ol Norskasta ja Simone Nigglistä.

- Olin etukäteen miettinyt, että varmaan kärkiporukoissa pääsen lähtemään. Oli haastavia paikkoja missä sai suunnistaa, mutta vähän nopeampaa mitä odotin. Ennen lähtöä jännitys oli tosi korkealla, mutta metsässä se onneksi laski, Viberg iloitsi.

MSParma2Kuva: Touho Häkkinen

Ankkuri Sianoja nousi viimeisellä osuudella ensin toiseksi SK Pohjantähden Sofia Haajasen tehdessä virheitä edessä. Sianoja joutui lopussa päästämään Göteborg Majornan Sveitsin maajoukkuesuunnistajan Judith Wyderin kuitenkin lopussa edelleen, mutta toi MS Parman maaliin kolmantena reilut viisi minuuttia kärjestä ja 25 sekuntia toisesta sijasta.

- Oli aika henkien ja voimien taisto ankkuriosuudella. Kuumuus otti aika koville, oli tosi raskasta ja suunnistuskin oli tosi haastavaa. Oli hienoa lähteä siitä paikasta metsään, meinasi jo lähdössä tulla liikutus, kun pääsin niin hyvästä paikasta lähtemään. Tytöt hoiti tämän näin hienosti, onnellinen Sianoja kommentoi.

Sianoja yhtyi joukkuekavereidensa kommentteihin maaston haastavuudesta. Myös hän joutui pistämään välillä kävelyksi.

- Oli pakko ottaa tarkasti. Kun näin Wyderin ensimmäisellä tv-rastilla, mietin että kuinkahan moni sieltä on tullut jo takaa. Suunnistus ei itsellä ollut ihan hirveän sujuvaa. Tyypillisesti minulla on ollut hyvä loppu ja kiri, mutta tänään ei kyllä sitä olisi irronnut, olin niin poikki, Sianoja kertasi.

Kilpailun toiseksi paras suomalaisjoukkue MS Parman takana oli seitsemänneksi sijoittunut Koovee.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri