SK Pohjantähti jälleen epäonninen: "Tosi iso pettymys"

Sofia Haajanen. Kuva: Touho Häkkinen

Sofia Haajanen. Kuva: Touho Häkkinen

Oululainen SK Pohjantähti lukeutui jälleen Venlojen viestin yhdeksi suurimmista ennakkosuosikeista. Joukkue kohtasi epäonnea jo ennen starttia, kun alun perin ankkuriksi nimetty Anna Haataja joutui jättämään viestin väliin jalkavamman vuoksi. Hänen tilalleen viestiin nousi Marttiina Joensuu.

Juoksujärjestyksien muutoksista huolimatta Pohjantähti oli vielä ankkuriosuudella kilpailun kärjessä. Aloittaja Heini Wenmann saapui vaihtoon neljäntenä, Joensuu vaihtoi seitsemäntenä ja tuore Euroopan mestari Marika Teini vaihtoi kolmannelta osuudelta toisena vain kaksi sekuntia kärjestä.

Sofia Haajanen nosti ankkuriosuudella Pohjantähden värit nopeasti kärkeen, kunnes iso virhe tiputti joukkueen lopputuloksissa 12:nneksi.

- En osannut rastille. Siihen ympyrään reunalle luulen, että osasin. Mutta sen jälkeen en tiennyt mikä on monttu on mikäkin. Vaikka se rasti ei tullut juuri siinä vastaan, missä odotin että lippu näkyy, niin en osannut enää paikata. En tiennyt missä olen, olenko mennyt yli vai olenko ennen rastia, Haajanen kertasi tilannetta.

- Aikani pyörin, kunnes hirveällä tuurilla satuin omalle rastille. Yksi kauden tärkeimpiä startteja, sinänsä tosi iso pettymys.

Kilpailun alku oli Haajasen mukaan ideaali. Ankkuriosuus lähti hyvin käyntiin ja lähtöpaikka oli toiveiden mukainen.

- Antaa edelleen odottaa joukkuetasolla iso onnistuminen meitä täällä Venloissa. En tiedä miksi tämä on niin vaikeaa. Jännitin kyllä, mutta yleensä en onnistu jos en jännitä, Haajanen harmitteli.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri