Paimion Rasti nousi ongelmien jälkeen kolmanneksi - Laukkarisen lamppu hyytyi K-pisteelle

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Paimion Rasti sijoittui Lahti-Hollola Jukolan kolmanneksi. Toiseksi paras suomalaisjoukkue hävisi voiton vieneelle Kooveelle kahdeksan ja puoli minuuttia. Kakkossijaan ja IFK Göteborgiin eroa jäi neljä minuuttia.

Paimion Rastin joukkueessa suunnistivat Daniel Stenlund, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin, Vili Niemi, Bartosz Pawlak, Frederic Tranchand ja Olav Lundanes.

Vielä kahden ensimmäisen osuuden jälkeen joukkue oli melkoisella takamatkalla. Sijoitus oli toisessa vaihdossa 71:s ja ero kärkeen 11 minuuttia. Kakkososuudella juosseen Jesse Laukkarisen lamppu hyytyi pimeässä jo K-pisteelle mennessä, mikä vaikeutti suunnistusta.

- Hiukan se harmittaa, kun on ison summan panostanut lamppuun, joka on paras mitä markkinoilta saa. Piti mennä varalampulla sitten koko matka. Eihän sillä nyt maastonmuodot samalla tavalla hahmotu, mihin on tottunut harjoittelussa. Sen takia sitten osittain tuli virheitä, tietenkään kaikkea ei voi sen piikkiin laittaa, Laukkarinen harmitteli.

Laukkarinen myönsi, että lampun hyytyminen vaikutti takaraivossa, vaikka varalamppu olikin mukana.

- Alkuun tuli heti pari isoa virhettä, mutta sen jälkeen sain hommaa vähän rauhoitettua, kun tuli isompi letka kiinni ja oli muutama yhteinen väli. Harmittaa, kun on kauden tärkein kilpailu kyseessä ja tällainen ongelma tulee vastaan.

Koko yön viestiä tarkasti seurannut Laukkarinen luotti kuitenkin joukkuekavereihinsa ja uskoi mahdollisuuksiin nousta korkeallekin.

- Tiesin omalta osuudeltani tullessa, että tästä voidaan nousta, mutta voitto on varmaan karannut. Sen jälkeen viesti olikin aika täydellinen, Laukkarinen iloitsi.

PaimiovaihtoLundanes ja Tranchand vaihdossa. Kuva: Touho Häkkinen

Todennäköisesti viimeistä kertaa Paimion Rastin väreissä Jukolan juossut Olav Lundanes oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka myönsi erojen olleen niin suuria, että ihmeisiin ei ollut mahdollisuuksia tänään.

- Yritin mennä kovaa alusta lähtien, ettei mikään joukkue pääsisi lähemmäksi. Tein kaksi pientä virhettä ennen yleisörastia, mutta loppu meni hyvin.

Turussa viimeiset pari vuotta asustellut Lundanes muuttaa elokuussa takaisin Norjaan Haldeniin. Sen lisäksi Lundanesille on tulossa perheenlisäystä.

- Odotan sitä kovasti. Elämä tulee olemaan erilaista, mutta on mukava saada muutakin ajateltavaa urheilun lisäksi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri