Lundanes treenasi suurilla määrillä Etelä-Afrikassa

OlavLundanes intro080911200 kilometriä viikossa ja 10 suunnistusharjoitusta.

 

 

OlavLundanes080911Olav Lundanes Ranskan MM-kisoissa viime vuonna. Kuva: Hevoskuuri.fiNorjan parhaan miessuunnistajan viittaa kantavan Olav Lundanesin kolme viikkoa Etelä-Afrikan korkean paikan leirillä menivät suurelta osin aivan nappiin, kunnes viimeisinä päivinä jalkoihin ilmestyi voimakasta ihottumaa. Myrkyllisistä kasveista tullut allergiareaktio antoi Lundanesille myös kuumeoireita ja tästä johtuen viimeiset päivät korkeanpaikan leirillä menivät rauhallisissa merkeissä.

– Kun jotain tällaista ilmenee, ne täytyy ottaa vakavasti. Otin yhteyttä lääkäriin ja harjoittelin huomattavasti vähemmän viimeiset päivät, kertoo Lundanes loppuleirin vastoinkäymisistään.

Lundanesin alkuleiri sujui kuitenkin suunnitelmien mukaan, harjoituskilometrejä kertyi 200 kilometriä viikossa. Suunnistusharjoituksiakin hän onnistui tekemään kymmenen kappaletta. Ihottumaongelmista huolimatta mies oli tyytyväinen leiriin Etelä-Afrikassa, sillä keho kesti määrällisesti kovan harjoitusjakson.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö treenit kahdessakymmenessä plusasteessa olisi paljon parempi kropalle kuin sama juttu miinus kymmenessä asteessa, kertoo Lundanes Norjan suunnistusliiton sivuilla.

Lundanes asui muiden urheilijoiden kanssa samassa majoituksessa. Hänen mukaansa se toi leirille hyvän yhteishengen ja sosiaalisuutta. Lundanes kuitenkin harjoitteli yksin, sillä hänen mukaansa on tärkeää tehdä tehotreenit korkealla oikealla vauhdilla. Lisäksi hän teki monia samoja tehotreenejä kuin viime vuonna, niin hän pystyi vertailemaan, että missä harjoittelussa mennään.

– Leirin fokuksena oli saada paljon harjoitusmäärää jaloille. Tuntuu siltä, että onnistuin siinä. Lisäksi minulla oli hyvä laatu kovissa harjoituksissa. Hyvä laatu tehotreeneissä on hyvä merkki siitä, että kestän kovia harjoitusmääriä.

Lundanes sanoo, että mielellään hän olisi tehnyt myös useamman harjoituksen kartalla, mutta korkeanpaikan leirillä fyysinen harjoittelu on ykkösprioriteetti.

Seuraavaksi norjalaisella on ohjelmassa maajoukkueleirit Skoonessa ja Portugalissa helmikuun aikana. Sitä ennen mies aikoo kuitenkin parannella itsensä ihottumasta sekä palautua korkean paikan leiriltä. Lundanesin mukaan on äärimmäisen tärkeää, että nämä kaksi tulevaa leiriä sujuvat hyvin.

Lundanesille on varmaa, ettei tämä ollut hänen viimeinen korkeanpaikan leirinsä, sen verran vahva usko miehellä on sen positiivisiin vaikutuksiin. Ensi talvena maailmancupin avaus käydään kuitenkin jo tammikuussa, joten se laittaa ensi talven suunnitelmat uusiksi.

– Ensi vuonna on maailmancupin avaus suunnilleen näihin aikoihin Uudessa-Seelannissa. Silloin tulee ehkä kysymykseen, että menisin Etelä-Afrikkaan ennen joulua ollakseni hyvässä iskussa maailmancupissa. Samalla korkeanpaikanleiri toimisi hyvänä valmistavana leirinä, pohtii Lundanes jo seuraavaa talvea.

Vaikka ne muutamat suunnistusharjoitukset, jotka Lundanes teki Etelä-Afrikassa, sujuivat hyvin, on harjoittelun pääpaino nyt jälleen suunnistustekniikan hiomisessa.

Lundanesin suunnitelmissa on osallistua myös Portugal O-meetingiin ja siellä hän pääsee vertaamaan vauhtiaan mm. Thierry Gueorgioun ja Daniel Hubmannin kanssa, että missä hänen kuntonsa on muihin maailman huippuihin verrattuna.

Orientering.no

ulvang banneri