Suomelle kolme mitalia suunnistuksen nuorten EM-kisojen avauspäivänä

Kuvituskuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva: Kestävyysurheilu.fi

Suomen nuoret aloittivat suunnistuksen EM-kisat Bulgariassa mallikkaasti. 18-vuotiaiden poikien sarjassa Mikko Eerola ja Teemu Oksanen ottivat avausmatkalta sprintistä hopeaa ja pronssia. 16-vuotiaiden poikien sarjassa Touko Seppä oli kisan ykkönen puolen minuutin erolla ennen muita mitalisteja.

Suomen tytöistä lähimmäs mitalia pääsi Ida Haapala, joka oli 18-vuotiaiden sarjassa neljäs vain neljä sekuntia pronssista. Venla Taulavuori oli kuudes ja Melina Lahdenperä yhdeksäs. 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kaksi suomalaista ylsi kärkikymmenikköön: Salla Isoherranen oli kahdeksas ja Elisa Mattila kymmenes.

Suomen valmentaja Antti Örn luonnehti EM-kisojen avauspäivää loistavaksi.

- Tämä oli varmasti paras sprinttipäivä mitä koskaan on tuloksena tehty. Kolme mitalia ja lisäksi viisi kymppisakkiin - aika hurja saldo, ei voi olla kuin tyytyväinen, Örn hehkutti Suunnistusliiton tiedotteessa.

Sprintin alkuosa kisattiin vanhalla linnoitusalueella, jossa suunnistus oli teknistä ja vaativaa. Loppuosa mentiin kapeilla kujilla, mikä oli tutumpaa sprinttiympäristöä. Nuorimpien sarjassa mestaruuden voittanut Touko Seppä kuvasi kisaansa unelmasuoritukseksi.

- Aika lailla puhdas suoritus, ja fiilis on erityisesti sen takia hyvä. Sellaista suoritusta olen koko urani metsästänyt. Onnistunut suoritus ja vielä tällaisessa paikassa, Seppä myhäili mestarina.

18-vuotiaissa Suomen mitalikaksikko Mikko Eerola ja Teemu Oksanen jäi niukasti ykköspaikasta: Eerola viisi ja Oksanen 13 sekuntia. Eerola oli jo vuosi sitten kärkikahinoissa, mutta Oksasen mitali oli yllätys nuorelle miehelle itselleenkin.

- Ajattelin etukäteen, että pitää puhtaasti vetää, jos haluaa kuuden sakkiin. Yksi 20 sekunnin virhe jäi vähän kaivamaan, ja sijoitus oli yllättävänkin hyvä, maalissa en uskonut suorituksen riittävän mitaliin, Oksanen myönsi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri