Inga Dambe Kainuun Rastiviikon naisten ykkönen

Kainuun Rastiviikon naisten kolmen kärki. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kainuun Rastiviikon naisten kolmen kärki. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kotimaan MM-kisat kesän tärkeä tavoite.

Miesten sarjan tavoin myös Kainuun Rastiviikon naisten pääsarjassa nähtiin ylivoimainen voittaja, kun Paimion Rastin Inga Dambe tuli takaa-ajosta maaliin lähes kuusi minuuttia ennen muita.

Latvialaissuunnistaja ratkaisi voiton jo kahden ensimmäisen osakilpailun aikana, kun muut eivät pystyneet vastaamaan kokeneen naisen tarkkuuteen ja vauhtiin.

- On aina suuri kysymysmerkki, voittaako vai ei. Kun ennen rastiviikkoa näin lopullisen osanottajalistan, tiesin, että voittoon on mahdollisuudet, mutta ainahan se epävarmaa on, kokenut voittaja kertoi kilpailun jälkeen.

Viimeiseen osakilpailuun Dambe oli hankkinut lähes kahdeksan minuutin etumatkan, mutta takki auki hän ei takaa-ajoon lähtenyt.

- Suunnistuksessa kilpailu ei ole koskaan ohi ennen maalia, hän muistutti.

Damben kotimaa Latvia isännöi MM-suunnistuksia elokuussa.

- Lähden Latviaan ensi viikolla maajoukkueleirille. Ne kisat ovat todella tärkeät sekä minulle, että latvialaiselle suunnistukselle, keskimatkalle panostava Dambe totesi.

Kainuussa hän tiesi, että mahdollisuudet voittoon ovat olemassa. MM-kisoissa vastus on kovempi, eikä Dambe suostu kertomaan tavoitteitaan kotikisoissa. Parhaimmillaan hän on ollut MM-keskimatkalla yhdeksäs.

- En koskaan puhu mahdollisista sijoituksista ääneen ennen kilpailuja, Dambe sanoii.

Damben takana suomalaissuunnistajien järjestys vaihtui vielä perjantain takaa-ajossa. Rastikarhujen Mira Kaskinen nousi rastiviikon kakkoseksi ennen kolmanneksi sijoittunutta Angelniemen Ankkurin Heini Saarimäkeä.

Suomessa rastiviikkojen merkeissä jatketaan Seinäjoella ja Lapualla reilun viikon kuluttua. Kainuun Rastiviikko 2019 suunnistetaan Sotkamon Tipasojan kankailla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri