Haajanen ja Kuukka viimeisen MM-näyttökisan voittoon

Sofia Haajanen SM-keskimatkalla toukokuussa. Kuva: Touho Häkkinen

Sofia Haajanen SM-keskimatkalla toukokuussa. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen suunnistusliiton MM-näyttökilpailujen päätöspäivänä Latviassa kilpailtiin pitkällä matkalla.

SK Pohjantähden Sofia Haajanen oli naisten nopein. Haajanen kukisti toiseksi tulleen seurakaverinsa Anna Haatajan puolellatoista minuutilla. Kaksi aiempaa näyttökisaa voittanut Anna Närhi oli kolmas jääden kakkossijasta kymmenen sekuntia.

Haajanen kuvasi lähtökohtaansa viimeiseen näyttökisaan inhottavaksi.

- Jälleen oli selkä seinää vasten, sillä näyttö oli pakko antaa, mikäli halusi MM-kisoihin, Haajanen kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Haajanen oli tyytyväinen suoritukseensa, ja tyytyväisyyttä nosti onnistuminen tiukassa paikassa.

- Siihen olen erityisen tyytyväinen, että tässä tilanteessa sain noin hyvän suorituksen. Maaliviivalla lataus purkautui ja tiesin, että tein sen, mitä piti, huokaisi Haajanen.

Miesten kisan nopein oli Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka, joka löi keskimatkan voittaneen Fredric Portinin runsaalla minuutilla. Portin puolestaan kukisti Miika Kirmulan yhdeksän sekunnin erolla.

Kuukka iloitsi onnistumisestaan tärkeässä paikassa. Lähes kaksituntinen urakka pisti miehet fyysisesti koville.

- Reitinvalintojen onnistumisesta en vielä osaa sanoa, mutta kaiken kaikkiaan olen iloinen näyttökisan voitosta. Monet pienet koukut värittivät suoritusta, mutta jaksoin tsempata loppuun asti. Tämä oli ehkä ensimmäinen pitkä matka ulkomailla, jonka jaksoin fyysisesti hyvin loppuun asti, Kuukka korosti.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri