MM-joukkueessa kaksi ensikertalaista – päävalmentaja uskoo Suomen olevan mitalitaistossa mukana jokaisena kisapäivänä

Aleksi Niemi valittiin Latvian MM-kisoihin kolmelle matkalle. Kuva: Touho Häkkinen

Aleksi Niemi valittiin Latvian MM-kisoihin kolmelle matkalle. Kuva: Touho Häkkinen

Suomi lähtee suunnistuksen MM-kisoihin seitsemän naisen ja kuuden miehen joukkueella, jota maajoukkueen päävalmentaja kuvaa kilpailukykyiseksi.

- Nähdäkseni meillä on kasassa kilpailukykyinen joukkue, jolla on jokaisena kisapäivänä mahdollisuus taistella jopa mitalista. Viikonlopun näyttökisoissa olivat mukana muutamaa poikkeusta lukuunottamatta maailman top10-urheilijat, joten saimme varsin hyvän kuvan siitä, missä kuukausi ennen MM-kisoja mennään, sanoo Kähäri, joka arvioi valinnat keskimääräistä haastavammiksi.

MM-joukkueen kokoonpano on varsin odotettu, mutta pienenä yllätyksenä voidaan pitää Navin Topias Aholan nousua joukkueeseen. 21-vuotias MM-ensikertalainen juoksee Latviassa sprintin ja on varalla sprinttiviestissä.

- Ojanahon Ollin päätös jättää MM-kisat väliin pisti hieman pakkaa uusiksi. Topias Ahola nousi mukaan valintaryhmän näkemyksellä sekä fyysisen potentiaalinsa perusteella. Henna-Riikka Haikonen oli hyvin lähellä näyttökisan voittoa ja se painoi valinnassa, Kähäri toteaa Suunnistuliiton tiedotteessa.

KahariPetteriPortinFredricWOC2017TouhoPäävalmentaja Petteri Kähäri (vas.) ja Fredric Portin Viron MM-kisoissa. Kuva: Touho Häkkinen

Haikonen on toinen MM-joukkueen ensikertalainen ja suunnistaa keskimatkan, jolle Marika Teinin Euroopan mestaruus avasi Suomelle yhden lisäpaikan. Kähäri muistuttaa, että valintojen ulkopuolelle jäi hyviä vaihtoehtoja.

Joukkue suuntaa jo perjantaina MM-maisemiin muutaman päivän viimeistelyleirille, jossa tavoitteena on ottaa maastotyyppi lopullisesti haltuun.

- MM-leiri on intensiivinen ja tehopainotteinen. Teemme kolmena peräkkäisenä päivänä kilpailuvauhtisia harjoituksia. Leirillä keskustelemme myös joukkueen tavoitteesta. Näyttöviikonloppu antoi sellaisen fiiliksen, että mahdollisuuksia on. Naisista meillä löytyy parhaimmillaan useita top6-sijoituksesta taisteleva urheilija. Miehissä ero maailman kärkeen ei ole välttämättä sen suurempi, mutta top10-paikat ovat aiempaan tapaan tiukemmassa, Kähäri arvioi.

Suomen joukkue matkoittain

Näyttökilpailujen tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri