"Parin ensimmäisen välin jälkeen alkoi tuntua, että tämä on ihan tuttua hommaa"

Kuva: SSL

Kuva: SSL

Aleksi Karppinen avasi Suomen mitalitilin komeasti kultamitalilla opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailuissa keskiviikkona Lapuan Virpimäessä.

Keskimatkan kilpailu käytiin helteisessä säässä, jossa Karppinen onnistui pitämään suunnistuksensa kasassa. Suoritus oli lähes täydellinen, sillä mies arvioi että olisi virheettömällä suorituksella saanut ajasta pois kymmenisen sekuntia.

- Se oli suunnistuksellisesti tosi hyvä suoritus ja fyysisestikin jaksoi puskea loppuun asti kun suunnistus pysyi kasassa. Mutta kyllä se raskasta oli, ei siellä helpolla päässyt. Loppupuolella mietin että riittääkö vauhti mihinkään, Karppinen totesi Suunnistusliiton sivuilla.

Voittajalla oli itseluottamus kohdillaan kisapäivän aamuna.

- Etukäteen oli semmoinen olo, että osaan suunnistaa näissä maastoissa. Parin ensimmäisen välin jälkeen alkoi tuntua, että tämä on ihan tuttua hommaa.

WUOCMiddleTop3SSLMiesten ja naisten keskimatkan kolme parasta. Kuva: Suunnistusliitto

Hopeamitalisti Paul Sirum jäi Karppiselle seitsemän sekuntia ja pronssimies Håvard Haga 18 sekuntia.

Kilpailun ennakkosuosikki, Sveitsin Joey Hadorn sortui kilpailussa virheisiin, minkä lisäksi vauhtikin suli helteessä.

- Maasto oli hankalampaa kuin oletin. Tein heti alussa virheen. Sen jälkeen juoksin norjalaisen perässä, mutta vauhti kuumassa kelissä oli minulle liian kovaa. Tein myöhemmin lisää virheitä, Hadorn kertoi kisan jälkeen.

Naisten kilpailua hallitsivat ruotsalaiset ja norjalaiset. Kultaa otti Ruotsin Emma Bjessmo, hopeaa Norjan Marie Olaussen ja pronssia Ruotsin Johanna Öberg. Enni Jalava oli parhaana suomalaisena 14:s.

Opiskelijoiden MM-kilpailut jatkuvat torstaina Seinäjoen keskustassa kilpailtavilla sprinteillä. MM-kisojen yhteydessä kilpailtavan FIN5-rastiviikon eliittisarjojen kärjessä kolmen osakilpailun jälkeen suunnistavat Leonid Novikov ja Natalia Jefimova.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri