Opiskelijoiden MM-kisat päättyivät Suomen hopeajuhliin

Suomen hopeajoukkueet. Kuva: Anu Uhotoinen

Suomen hopeajoukkueet. Kuva: Anu Uhotoinen

Opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Kuortaneella viesteihin. Suomi nappasi sekä naisten että miesten viestissä hopeaa.

Naisissa kolmikko Enni Jalava, Sanni Kivelä, Alexandra Enlund hävisi viestin voittaneelle Norjalle vain 13 sekuntia. Pronssille suunnisti Sveitsi kaksi minuuttia Suomen takana.

Aloitusosuuden suunnistanut Jalava tuli osuudeltaan kärjessä vaihtoon.

- Oli ihan mahtavaa. Heti kun lähdin juoksemaan, tuntui tosi hyvälle vaikka alkuverkassa ei tuntunut. Pitkästä aikaa tuli hyvä suoritus. Nyt oli jotenkin näyttämisen halu kun edelliset päivät meni vähän huonosti, Jalava kertasi suoritustaan Suunnistusliiton sivuilla.

Toisella osuudella Kivelä toi Suomen vaihtoon toisena 19 sekuntia siinä vaiheessa viestiä johtaneen Sveitsin takana.

- Tykkäsin tällaisesta työmiehen maastosta, jossa myös joutuu suunnistamaan tarkasti, Kivelä kommentoi.

Ankkurina suunnistanut Enlund oli tyytyväinen tasaiseen suoritukseensa.

- Yleisörastin jälkeen tuli pari virhettä ja luulin että Norja on jo kaukana. Yllätyin, kun näin norjalaisen loppusuoralla. Tämä oli hyvä päätös kisoille, Enlund totesi maalissa.

Miesten hopeajoukkueessa suunnistivat Aleksi Anttolainen, Aleksi Karppinen ja Eetu Savolainen. Joukkue jäi voiton vieneestä Norjasta 22 sekuntia, mutta kukisti kolmanneksi sijoittuneen Sveitsin vain sekunnilla. 

Avausosuutta vienyt Anttolainen vaihtoi yhdeksäntenä minuutin ja 18 sekuntia kärjestä. Toisella osuudella Karppinen nosti Suomen kolmanneksi 43 sekunnin päähän kärjestä.

- Kun sain porukan kiinni, ei tullut mieleenkään yrittää karkumatkalle. Sen verran kovia kavereita että hetkellisesti voisi yrittää, mutta sitten se kostautuisi virheellä. Tämä oli viestiksi tosi hyvä suoritus, Karppinen kertoi.

Ankkurina juossut Savolainen nautti hyvästä lähtöpaikastaan.

- Oli hieno paikka lähteä kisaan. Takaa-ajoasemasta tulee aina vähän lisälyöntiä. Suoritus ei ollut ihan täydellinen. Oltiin käytännössä jo kärjessä kun tuli pieni virhe ja kulta pääsi karkuun. Lopussa en katsonut taakse, juoksin vain ihan niin paljon kuin lähti, Savolainen kuvasi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri