Anna Närhi kärkipaikalta Ruotsin rastiviikon sprinttiin

Anna Närhi johtaa Ruotsin rastiviikkoa. Kuva SM-keskimatkalta toukokuulta. Kuva: Touho Häkkinen

Anna Närhi johtaa Ruotsin rastiviikkoa. Kuva SM-keskimatkalta toukokuulta. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsin rastiviikko O-Ringen jatkuu tiistaina sprinteillä Örnsködsvikin keskustassa. Maanantain keskimatkalla suomalaismenestys jatkui naisten eliittisarjan puolella, kun Anna Närhi siirtyi kokonaiskilpailun kärkeen.

Neljänneksi etapilla sijoittunut IFK Göteborgin Närhi on yhteistuloksissa minuutin Kristin Löfgren Johansenia edellä. Maanantain nopein oli ikinuori Simone Niggli, joka vältti sunnuntaina tekemänsä virheet. Sveitsiläinen otti vauhdin kanssa maltilla, sillä virheet kasvavat Örnsköldsvikin maastoissa suuriksi.

- Kun löytää rastin suoraan ei tämä ole mitenkään erityisen vaikeaa, mutta eksyessä on todella vaikeaa päästä takaisin kartalle, Niggli kuvaili maanantaina.

Sunnuntaina voittanut Kirsi Nurmi oli keskimatkalla kahdeksas ja on kokonaistilanteessa neljäntenä. SK Pohjantähden Anna Haataja ja Heini Wennman majailevat sijoilla viisi ja kuusi.

Lundanes keskeytti viikon kärkipaikalta

Miesten sarjan voittajaksi selvisi sunnuntain tavoin Paimion Rastia edustava norjalainen Olav Lundanes. Tosin hän jätti kiertueen kesken maanantaina panostaakseen Latvian MM-kisoihin.

- Ikävä keskeyttää. Mahdollisuutta voittaa O-Ringenin kokonaiskilpailu ei tule joka vuosi ja kilpailut ovat olleet todella hienoja, mutta en ikinä antaisi itselleni anteeksi, mikäli en valmistautuisi parhaalla mahdollisella tavalla MM-kisoihin, Lundanes totesi.

LundanesOlav2SMKeskimatkaTouhoKuva: Touho Häkkinen

Halden SK:n Magne Dähli johtaa Lundanesin kotimatkan johdosta kokonaiskilpailua reilun kolmen minuutin erolla Hiidenkiertäjien venäläiseen Leonid Novikoviin, jolla on jo takanaan FIN5-rastiviikko Etelä-Pohjanmaalla. Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho on tehnyt tasaista jälkeä hieman kärjen takana ollen kokonaistilanteessa sijalla 11.

Hyvä suomalaispanos nuorten sarjoissa

Eirttäin kovatasoisissa nuorten eliittisarjoissa parasta suomalaisvauhtia maanantaina piti Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää, joka voitti 20-vuotiaissa. Juniorisarjoissa kokonaiskilpailu näyttää suomalaisittain hyvältä monessa sarjassa. 20-vuotiaissa naisissa Vaasan Suunnistajien Anu Tuomisto johtaa ja Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen on toisena. Samanikäisissä miehissä MS Parman Akseli Ruohola on kolmantena.

18-vuotiaissa Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen on kärjessä Venla Turakaisen (Helsingin Suunnistajat) ja Maria Määttäsen (Espoon Suunta) pitäessä kolmos- ja nelospaikkaa. Miesten 18-sarjassa Teemu Oksanen (Ikaalisten Nouseva-Voima) on parhaana suomalaisena kuudentena.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri