Ruotsin rastiviikko ratkaistaan perjantaina – Anna Närhi takaa-ajoon kärkipaikalta

Backsjön kilpailupaikka. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Backsjön kilpailupaikka. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ruotsin rastiviikon O-Ringenin neljäs osakilpailu käytiin torstaina Örnsköldsvikin Bäcksjön maastoissa.

Päivän kilpailumaastoa ja areenaa kehuttiin jopa kaikkien aikojen hienoimmaksi O-Ringenin pitkän historian aikana. Pitkän matkan rata tarjosi suunnistajille erittäin kovia suunnistusteknisiä haasteita ja laakeiden mäkien rinteillä oli mahdollista sortua suuriin virheisiin. Suunnistajan kadotettua sijaintinsa oli pääsy takaisin kartalle kovan työn takana.

Naisten eliittisarjassa IFK Göteborgin Anna Närhi jatkoi erinomaista viikkoa ottamalla etappivoiton myös torstaina. Ykköstila oli jo viikon kolmas. Voitollaan Närhi kasvatti kokonaisjohtoaan ja lähtee viikon päättävään takaa-ajoon 4 minuuttia ja 12 sekuntia toisena olevan sveitsiläisen Simone Nigglin perään.

- Juoksen mieluummin yksin kärjessä sen sijaan, että muita olisi lähellä, joten toivoin saavani lisää eroa, Närhi kertasi päivän taktiikkaansa O-Ringenin sivuilla.

Suomalainen naulasi rastit lähes virheettömästi, mutta aivan loppuun hän meinasi tehdä samaistusvirheen, joka olisi voinut maksaa monta minuuttia.
Kunnian lisäksi O-Ringenin kokonaisvoitossa pelissä on myös voittajalle jaettava 80 000 kruunun palkintoshekki.

- Jännittää todella paljon, mutta kroppa tuntuu hyvältä, Närhi mietti huomista.

Närhen seurakaveri Kirsi Nurmi oli myös hyvässä vauhdissa, mutta lopulta päivän suoritus ja samalla koko rastiviikko kaatui hylkäykseen puuttuvan leiman takia.

SK Pohjantähden Anna Haataja onnistui torstaina erinomaisesti ollen kilpailun neljänneksi nopein ja nousten kokonaistilanteessa kolmanneksi. Ero Närheen on yhdeksän minuuttia. Pohjantähden Heini Wennman on starttaa takaa-ajoon kuudentena.

Miesten kokonaiskilpailussa Halden SK:n Magne Dähli starttaa takaa-ajoon kärkipaikalta reilun neljän minuutin johtoasemassa. Hiidenkiertäjien venäläinen Leonid Novikov on toisena ja OK Linnén Albin Ridefeldt kolmantena. Olli Ojanaho keskeytti kilpailunsa torstaina. Näin ollen parhaana suomalaisena neljän osakilpailun jälkeen on Kalevan Rastin Santeri Silvennoinen sijalla 22.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri