Simone Niggli nousi Anna Närhen ohi O-Ringenin päätöspäivänä

Simone Niggli Venlojen viestissä Hollolassa. Kuva: Touho Häkkinen

Simone Niggli Venlojen viestissä Hollolassa. Kuva: Touho Häkkinen

Maailman suurimpiin suunnistustapahtumiin kuuluvan Ruotsin rastiviikon O-Ringenin helteinen päätöspäivä Örnsköldsvikissä toi takaa-ajojen myötä vielä muutoksia eliittisarjojen kokonaistilanteisiin.

Naisten pääsarjassa selvässä johtoasemassa maastoon lähtenyt Anna Närhi ei kyennyt pitämään Simone Niggliä takanaan, vaan taipui toiseksi.

Kaikkien aikojen menestyneimmäksi suunnistajaksi tituleerattu Niggli on lopettanut maajoukkueuransa jo vuosia sitten, mutta 40-vuotiaan naisen vauhti on edelleen rautaa. Sveitsiläinen otti Närhen kiinni jo radan varhaisessa vaiheessa ja meni menojaan. Niggli kuittasi 80 000 Ruotsin kruunun palkintopotin lopulta kuuden ja puolen minuutin erolla Närheen.

- Näin, että Anna oli aika väsynyt. Jaksoin vähän paremmin, vaikka väsynyt olin itsekin. Sen jälkeen yritin vain ottaa rastin kerrallaan, Niggli totesi ratkaisuista.

Anna Närhi juoksi erinomaisesti neljä päivää, mutta päätösetappi oli raskas.

- Homma ei toiminut. Olin todella väsynyt alusta alkaen ja yritin vain päästä radan läpi, Närhi kertoi järjestäjien haastattelussa.

IFK Göteborgin suomalainen teki suuren virheen kolmannelle rastille ja Niggli oli kannassa.

- Yritin roikkua hänen mukanaan, mutta hänellä oli huomattavasti vahvempi jalka tänään, Närhi kertasi.

Kaikesta huolimatta suomalainen oli tyytyväinen kokonaissuoritukseensa. Vaikka pääpalkinto karkasikin päätöspäivänä käsistä, ei tyhjin käsin tarvitse lähteä kotiin: Närhi kuittasi kakkostilallaan 50 000 kruunua sekä muutaman tuhat kruunua päälle alkuviikon etappivoitoistaan.

- Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen, miten olen tällä viikolla pärjännyt. Olen ylpeä itsestäni, Närhi totesi.

Takaa-ajossa kolmanneksi nousi OK Kåren Lisa Risby, joka ohitti SK Pohjantähden Anna Haatajan. Haataja oli toiseksi parhaana suomalaisena neljäs.

Dähli miesten ykkönen, Boström pirteä takaa-ajossa

Miesten sarjassa Halden SK:n Magne Dähli piti kärkipaikkansa reilun viiden minuutin marginaalilla. Toiseksi nousi OK Linnén Albin Ridefelt ja kolmanneksi OK Ravinenin Ruslan Glebov. Toisena matkaan lähtenyt Hiidenkiertäjien Leonid Novikov putosi päätöspäivänä neljänneksi.

IFK Lidingön Mårten Boström teki päätösetapilla erinomaisen juoksun nostaen yhdeksän sijaa. Boström oli parhaana suomalaisena 19:s.

Suomalaismenestystä saatiin myös kovatasoisissa juniorisarjoissa. 18-vuotiaiden naisten sarjassa Kalevan Rastin Siiri Silvennoinen voitti kokonaiskilpailun viiden minuutin marginaalilla. Espoon Suunnan Maria Määttänen oli samassa sarjassa kolmas. Samanikäisten miesten sarjassa Ikaalisten Nousevan-Voiman Teemu Oksanen oli parhaana suomalaisena kahdeksas.

D20-sarjassa sijat 2-5 menivät suomalaisille. Voittaja Hanna Hugossonin takana Anu Tuomisto (Vaasan Suunnistajat) oli toinen, Veera Klemettinen (Suunta Jyväskylä) kolmas, Anni Haanpää (Tampereen Pyrintö) neljäs ja Ida-Marie Cederberg (Pargas IF) viides. 20-vuotiaissa Akseli Ruohola oli neljäs.

Ensi vuonna O-Ringen suunnistetaan Kolmårdenissa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri