Kangasala Jukolan suunnistusharjoitukset täydessä vauhdissa

Kuva: Antti Harkko

Kuva: Antti Harkko

Suunnistajat harjoittelevat jo Kangasalan maastoissa ensi kesän kohokohtaa, Jukolan viestiä varten.

Kangasalan maastoissa on tarjolla viisi valmiiksi suunniteltua suunnistusharjoitusta. Metsään on viety rastilippuja Ponsaan, Kisapirtin maastoon sekä aivan Jukola-maaston naapurissa sijaitsevien uusien karttojen Rutakorven ja Majaalahden alueelle.

Ensimmäiset harjoituskartat myytiin kesäkuun lopussa. Karttoja saa ostaa Jukolan järjestäjäseuran Kangasala SK:n kautta. Tilausohjeet löytyvät Kangasala Jukolan kotisivulta.

Harjoitusradat on laatinut Kangasala SK:n suunnistaja Santeri Sainio.

‒ Yritämme tarjota monipuolisia suunnistustehtäviä Kangasala Jukolan tyyppimaastoissa. Kaikilta radoilta löytyy hajontaa, joten ne soveltuvat hyvin myös viestiharjoituksiksi, Sainio toteaa järjestäjien tiedotteessa.

Suunnistuksessa hajonta tarkoittaa, että radalla osa rasteista ei ole samoja kuin toisella suunnistajalla. Hajontarastit sijaitsevat lähellä toisiaan, yleensä 50‒200 metrin säteellä. Tarkoitus on saada suunnistajat tekemään itsenäistä työtä ja suunnistamaan itse rastille saakka. Viestikilpailussa kaikki joukkueet ovat viestin päätteeksi juosseet samat rastivälit, mutta eri järjestyksessä.

Harjoitukset antavat samalla hyvän kuvan ensi vuoden Jukolan kartoitustyylistä, sillä kaikki harjoituskartat ovat Kangasala Jukolan kartasta vastaavan Janne Weckmanin käsialaa.

‒ Viralliset Jukola-harjoitukset ovat taitovaatimuksiltaan samantasoisia kuin Jukolan kilpailuradatkin. Ensimmäisiä kertoja suunnistusta kokeilevan kannattaa käydä ensin hankkimassa kokemusta iltarasteilta, joita järjestetään Pirkanmaalla useampana päivänä viikossa aina lokakuulle asti, Sainio vinkkaa.

Lokakuun 19.‒21. päivä järjestetään Jukola-leiri, jonne ovat tervetulleita kaikki Jukolaan aikovat. Lisätietoa leiristä myöhemmin Jukolan kotisivulla.

Premiumsport.fi

ulvang banneri