Anna Närhi hyvällä itseluottamuksella ja rämäpäisyydellä MM-suunnistuksiin

Anna Närhi lähtee Latvian MM-sprinttiin hyvällä itseluottamuksella. Kuva: Touho Häkkinen

Anna Närhi lähtee Latvian MM-sprinttiin hyvällä itseluottamuksella. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen MM-kilpailut alkavat lauantaina 4.8. Latviassa.

Ensimmäisenä koitoksena urheilijoilla on Riiassa juostava sprintti. Suomalaisurheilijoista sprinttiviivalle pääsee neljän vuoden tauon jälkeen MM-kisoihin palaava Anna Närhi.

Anna Närhi lähtee Latvian MM-sprinttiin hyvällä itseluottamuksella. Takana on hyvin sujunut kausi ja onnistumisia on tullut matkalla kuin matkalla. Viimeiset vahvistukset tämän hetken kunnosta tulivat Ruotsin rastiviikolta, O-Ringeniltä, jossa nainen niitti hyvää jälkeä niin maastossa kuin sprinttikilpailussa.

- Onnistumiset ruokkivat onnistumisia. O-Ringenillä sain tehtyä viisi henkisestikin kovaa suoritusta ja O-Ringenin sprintti oli minulle kuin mini-MM, sillä siinä pääsi tekemään suorituksen suuren yleisön edessä. Olin viime vuonnakin hyvässä kunnossa, mutta nyt olen myös henkisesti sellaisella tasolla, että saan tehtyä hyviä suorituksia. Tiedän olevani kovempi kuin koskaan ja itseluottamus on hyvällä mallilla, Närhi kertoo MM-valmistautumisestaan ja onnistumisten tuomasta hyvästä kierteestä.

MM-sprintti koostuu aamupäivällä juostavasta karsinnasta ja iltapäivän finaalista. Odotettavissa on vauhdikasta menoa kaupungin puistossa ja Riian vanhan kaupungin kaduilla. Närhi tietää, että päivä tulee olamaan raskas niin henkisesti kuin fyysisesti.

-Sprintin karsintaa ei voi vetää vasemmalla kädellä, vaikka finaaliin pääsy ei olekaan niin tiukalla kuin EM-kilpailuissa. Virheitä ei saa tehdä ja keskittymisen pitää olla kova niin karsinnassa kuin finaalissa. Tulossa on varmasti vauhdikas kilpailu, jossa reitinvalinnat ovat isossa roolissa, Närhi pohdiskelee tulevaa kisapäivää, johon valmistautumiseen hän on saanut paljon apua niin valmennusjohdon tekemillä sprinttipähkinöillä kuin "Googlen autolla ajellessa".

Närhen kisaviikkoon kuuluu sprintin lisäksi myös sunnuntaina juostava sprinttiviesti sekä tiistaina kisattava keskimatkan suunnistus, joten tarjolla on niin metsää kuin kaupunkimaisemaa. Närhi paljastaa pitävänsä molemmista.

- Latvian maastot vaativat rämäpäisyyttä ja sitä minulta löytyy. Keskisuomalaisena ryteikkökyntäjänä osaan myös asennoitua vaikeasti edettävään maastoon, jonka ei saa antaa turhauttaa. Sprinttissä saa likistää tajunnan rajamailla, kun taas vauhdikas sprinttiviesti tarjoaa lisäksi taktikointia ja seuraa muista urheilijoista, Närhi analysoi kilpailuja.

Aikaisemmissa arvokilpailuissa Närhi ei ole pystynyt antamaan parastaan, mutta nyt luottamus on kohdillaan ja toiveena on, että Latviassa nähdä Närhen paras lento.

- Lähden MM-kilpailuihin innokkaan latautuneena ja tavoitteena on tehdä sellaisia suorituksia, että voin olla maalissa tyytyväinen, Närhi kertoo tietäen, että onnistuneella suorituksella mahdollisuudet ovat varmasti podiumille asti.

 

Premiumsport.fi

ulvang banneri