Latvian MM-suunnistusten järjestäjillä maasto-ongelmia

Osa MM-pitkän alueen vanhasta kartasta. Kuva: WOC 2018

Osa MM-pitkän alueen vanhasta kartasta. Kuva: WOC 2018

Suunnistuksessa urheilijoiden tasapuolinen mahdollisuus taistella arvokilpailumitaleista pyritään takaamaan muun muassa sillä, että tulevat kilpailumaastot julistetaan hyvissä ajoin kilpailu- ja harjoittelukieltoon.

Tänä vuonna MM-järjestäjät ovat joutuneet muuttamaa ja laajentamaan aivan MM-kilpailujen alla kiellettyjä alueita maanomistajaongelmien takia. Muutos vaikuttaa erityisesti viestiin ja pitkään matkaan.

Koska osa joukkueista on pystynyt treenaamaan aikaisemmin nyt kielletyiksi julistetuilla alueilla, järjestäjät mahdollistavat kaikille joukkueille lyhyen tutustumiskäynnin kilpailumaastoihin sekä osallistumisen keskimatkan jälkeen käytävään yleisökilpailuun.

- Aikaisempi oletus oli, että viestit juostaan Siguldasta etelään ja pitkä matka pohjoiseen. Nyt maastoissa tulee olemaan todennäköisesti päällekkäisyyksiä. Onhan tämä kiellettyjen alueiden muuttamien viime hetkellä hyvin poikkeuksellista. En ainakaan muista, että vastaavaa olisi tapahtunut aikaisemmin. Meidän kisavalmistautumiseemme tämä ei kuitenkaan vaikuta, suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri kertoo joukkueen majoituksen takapihalle asti yht´äkkiä laajentuneesta kielletystä alueesta.

Premiumsport.fi

ulvang banneri