"Tämän kauden paras sprintti"

Marika Teini oli parhaana suomalaisena 11:s. Kuva: Pirjo Valjanen/Suunnistusliitto

Marika Teini oli parhaana suomalaisena 11:s. Kuva: Pirjo Valjanen/Suunnistusliitto

Suunnistuksen MM-kisojen avausmatkalla sprintissä nähtiin tutut voittajat.

Tanskan Maja Alm teki suunnistushistoriaa voittamalla MM-sprintin neljännen kerran peräkkäin. Miesten kisan ykkönen oli puolestaan Daniel Hubmann, joka näin uusi viime vuotisen MM-kultansa. Suomalaisista paras oli Marika Teini, joka oli 11. Anna Närhen sijoitus oli 13. ja Maija Sianojan 14. Miehissä Aleksi Niemi oli 14. ja Miika Kirmula 28.

Almin voitto irtosi 16 sekunnin erolla ennen Ruotsin Tove Alexanderssonia, joka jahtaa edelleen ensimmäistä sprinttikultaansa. Sveitsin Judith Wyder otti pronssia vajaan puolen minuutin erolla Almiin.

- Sain huonon alun kisaan, olin hermostunut ja rata hämmensi minua. Tämä oli ensimmäinen kerta Italian jälkeen, kun vastassa olivat sekä Tove että Judith, joten tiesin, että koko ajan saa keskittyä täysillä, Alm kuittasi voittokisansa.

Suomalaiset kaipasivat lisää terävyyttä finaalisuoritukseensa.

- Olo oli vähän pehmeä. Minulla on maastoaskel, ja siitä puuttuu sellainen terävyys sprintissä. Tämä oli kuitenkin tämän kauden paras sprintti. Välillä joutui hidastamaan ihmisten keskellä. Reitin varrella oli tosi paljon suomalaisia kannustamassa ja se oli tosi kiva, kehui Teini Suunnistusliiton tiedotteessa.

Anna Närhi harmitteli terävän draivin puutetta, kahden startin hellepäivä verotti vauhtia.

- Veto oli ihan hyvä, vaikka vähän enemmän kaipasin draivia. Loppu jäi vähän harmittamaan, sillä otin viimeisen pitkän välin kierrolla pataan kymmenen sekuntia ja viimeisellä rastilla tein koukun K-pisteen lipulle. Siihen olen tyytyväinen, että sain pidettyä suunnistuksen edellä koko ajan, Närhi analysoi kisansa.

Maija Sianoja oli ensimmäiseen MM-finaaliinsa hieman pettynyt.

- Kyllä tämä ensimmäiseksi MM-finaaliksi oli varmaan ihan hyvä, mutta silti jäi hieman pettynyt fiilis. Pieniä viilattavia tuli siellä täällä. Alussa joku reitinvalinta oli ehkä huono, tosin aloitan yleensä aika rauhallisesti, Sianoja muistutti.

Miesten kisalle lisämaustetta antoi raju ukkossade, joka teki vanhan kaupungin kujien mukulakivet liukkaiksi. Voittajalle Daniel Hubmannille MM-kulta oli jo 25. ja sveitsiläinen sanoi säätäneensä vauhdin heti alussa kelin mukaan.

- Ekasta kurvista lähtien tiesin, missä rajoissa vauhtia voi pitää. Vaihdoin viime hetkellä kevyempiin tossuihin ja se saattoi olla virhe. Odotukset ennen kisaa olivat kovat, sillä tulin starttiin MM- ja EM-voittajana - on hieno voittaa kolmas mestaruus putkeen, Hubmann hymyili.

Uuden-Seelannin Tim Robertson otti maansa ensimmäisen MM-mitalin. Hopeinen mitali oli miehelle ennenaikainen syntymäpäivälahja, eikä sekunnin tappio Hubmannille harmittanut.

- Minulla oli kovat odotukset tähän kisaan itselläni. Sprintissä täytyy ottaa myös riskejä - olen tänään ylpeä itsestäni, sunnuntaina 23 vuotta täyttävä Robertson myhäili.

Myös pronssimies Andreas Kyburz otti uransa ensimmäisen MM-mitalin. Mitalipalli hylki jällleen Belgian Yannick Michielsiä, joka joutui pettymään nelossijaansa vajaan sekunnin erolla sveitsiläiseen.

Suomen Aleksi Niemi harmitteli kisan jälkeen noin 20 sekunnin virhettään, joka tuli 3-4 välillä.

- En tee yleensä tuollaisia isoja virheitä sprintissä, siksi se jäi harmittamaan. Virhe tuli risteyksessä, johon tuli monta kujaa, ja seurasin siinä takaisin tulevan rastivälin viivaa. Virheen jälkeen tulin todella hyvin, vaikka tossu ei pitänyt märillä mukulakivillä yhtään, Niemi kertasi.

Miika Kirmula kuvasi suoritustaan suorasanaisesti huonoksi. Ratkaiseva virhe tuli myös nelosrastille mennessä.

- Viimeistään nelosella kisa oli taputeltu. Katsoin väärin, ettei yhdestä välistä pääse, ja tein ison kierron. Suoritus oli huono, en ole näissä kahden startin päivissä palautunut jälkimmäiseen, mietti Kirmula pettyneenä.

MM-kisaviikko jatkuu sunnuntaina juostavalla sprinttiviestillä. Suora lähetys Yle Areenasta alkaen klo 16.43. Suomen joukkueessa juoksevat Kirsi Nurmi, Miika Kirmula, Aleksi Niemi, Anna Närhi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri