Ruotsi uusi sprinttiviestimestaruuden MM-suunnistuksessa

Sprinttiviestissä juhlivat samat joukkueet kuin viime vuonna. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Sprinttiviestissä juhlivat samat joukkueet kuin viime vuonna. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suunnistuksen MM-kilpailut jatkuivat Riikassa sprinttiviestillä. Ennakkosuosikit pitivät pintansa ja mitaleilla palkittiin samat joukkueet kuin viime vuonna.

Avausosuudella Tove Alexandersson oli jo juoksemassa muilta karkuun, kun hän sortui lopussa virheeseen. Ruotsi oli kenties kaavaillut pääsevänsä seuraaville osuuksille suuremmankin etumatkan laittamalla Alexanderssonin avaukseen, mutta nyt Sveitsi ja Norja vaihtoivat aivan kanssa vain neljän sekunnin päässä. Suomen Kirsi Nurmi vaihtoi kymmenentenä 38 sekuntia kärjestä.

Toisella osuudella Sveitsin Emil Svensk teki 18 sekunnin kaulan Sveitsin Florian Howaldiin, mutta Iso-Britannian juoksuvoimainen Kris Jones nousi takaa aivan kantaan. Miika Kirmula toi Suomen vaihtoon sijalla 11.

Jonas Leandersson kasvatti Ruotsin etumatkaa entisestään. Karolin Ohlsson pääsi ankkuriosuudelle 47 sekunnin etumatka turvin. Tsekki, Norja, Sveitsi, Iso-Britannia ja Venäjä saapuivat pääsivät mitalijahtiin neljän sekunnin sisällä toisistaan. Aleksi Niemi napsaisi kolme sijaa ja päästi Anna Närhen matkaan kahdeksantena.

Ohlsson teki kärjessä varmaa työtä. Sveitsin ankkuri Judith Wyder irtosi heti alusta muiden mitalinjanoisten ankkureiden joukosta. He eivät antaneet muille mahdollisuutta kulta- ja hopeamitaleihin. Ruotsi uusi maailmanmestaruutensa ja Sveitsi otti hopeaa.

Eilen neljännen peräkkäisen maailmanmestaruuden sprintissä voittanut Maja Alm nosti Tanskan minuutin takamatkalta pronssille.

Suomi oli maalissa kahdeksas.

Tulokset

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri