MM-sprinttiviesti: Suomen suunnistajat tyytyväisiä suorituksiin, Kirmulalla pyörähti nilkka

Miika Kirmula vei Suomen viestiä toisella osuudella. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Miika Kirmula vei Suomen viestiä toisella osuudella. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suomi sijoittui kahdeksanneksi Ruotsin hallitsemassa suunnistuksen MM-sprinttiviestissä Riikassa.

Suomen joukkueessa suunnistivat Kirsi Nurmi, Miika Kirmula, Aleksi Niemi ja Anna Närhi. Urheilijat olivat tyytyväisiä suorituksiinsa.

Suomen aloittaja Kirsi Nurmi vaihtoi sijalla 10, mutta eroa kärkeen oli 38 sekuntia.

‒ MM-sprinttiviestin debyytiksi ihan hyvä suoritus. Olen tyytyväinen, että sain tasapainoisen suorituksen, eikä isoja virheitä tullut. Alku tuntui sujuvan helposti, mutta kun aloin laittaa seuraavaa vaihdetta silmään, sitä ei löytynytkään. Siitä jäi vähän hampaankoloon, mietti Nurmi, jolle sprinttiviesti oli ainoa startti MM-Latviassa.

Toisella osuudella Suomen sijoitus tippui yhden pykälän Miika Kirmulan viemänä. Eroa kärkeen kertyi 1.21, josta osa selittyy loppuradalla pyörähtäneestä nilkasta.

- Vähän varvauksen jälkeen meni nilkka aika pahasti. Se tuntui kymmenisen sekuntia. Päivä oli vaikea fyysisesti. Lähtöväli oli vaikea, kun piti yksin juosta koko matkan. Porukassa olisin varmaan pysynyt paremmin mukana. Annoin sen, mitä oli annettavissa, arvioi Kirmula jääpussi nilkassaan.

Aleksi Niemi lähti kolmannelle osuudelle aggressiivisella otteella ja onnistui nostamaan Suomen sijoitusta kahdeksanneksi. Eroa kärkeen tuli 15 sekuntia lisää.

- Kulku tuntui hyvältä, ja lähdin tekemään omaa suoritusta. Kilpailukeskuksessa käynnin jälkeen tuli pieni viiden sekunnin virhe. Loppulenkillä alkoi konepelti jo nousta pystyyn, kun juoksukapasiteetti alkoi loppua, virnisti Niemi.

Anna Närhi lähti ankkuriosuudelle peräkanaa Tanskan Maja Almin kanssa. Vaikka Alm meni lopulta menojaan, oli Närhi maalissa tyytyväinen omaan ja joukkueen esitykseen.

- Ajattelin, että tässä on elämäni tilaisuus mitata oma taso. Olisin voinut Almin vauhdissa ehkä yhden lenkin pysyä, mutta sitten olisi tullut noutaja. Olen tosi tyytyväinen, sillä pystyin tekemään oman juoksun ja onnistuin siinä tosi hyvin. Joukkueena kahdeksas sija on ihan ok. Ehkä kuuden joukkoon olisi ollut mahdollisuuksia ilman Kirmulan nilkan pyörähdystä, arvioi Närhi vauhdikkaan kisan jälkeen.

MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen tiistaina 7.8. keskimatkan kilpailulla.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri