Kaisa Mäkäräisen kuntorastit torstaina Joensuussa - tavoitteena kävijäennätys

Kuvituskuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva: Kestävyysurheilu.fi

Ampumahiihtotähti jakaa karttoja ja nimikirjoituksia osallistujille maksuttomassa tapahtumassa. Tuotot Kalevan Rastin juniorityöhön.

 

Suunnistusseura Kalevan Rasti (KR), Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja Kaisa Mäkäräinen tavoittelevat kuntorastien kävijäennätystä torstaina Lykynlammen maastossa.

Kalevan Rastin huhtikuusta lokakuuhun kestävän kuntorastikauden yksi kohokohdista on tulevana torstaina järjestettävät Kaisa Mäkäräisen kuntorastit, jossa ampumahiihtotähti on itse paikalla.

- Aikaisempi kävijäennätys on 400 osallistujaa, jonka toivomme ylittyvän, Kalevan Rastin tapahtumakoordinaattori Hannu Airila sanoo järjestäjien tiedotteessa.

Itsekin kuntorasteilla käyvä Mäkäräinen on tapahtumassa jakamassa osallistujille karttoja sekä hänen nimikirjoituksellaan varustettuja kortteja. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

PKO sekä Kaisa Mäkäräinen lahjoittavat molemmat kaksi euroa jokaista suunnistajaa kohti KR:n juniorityöhön. Kaisa Mäkäräisen lahjoittamat varat tulevat hänen fanituotemyynnistä. Mäkäräinen on ilmoittanut jakavansa kaikki viime talvena myydyistä fanipipoista saadut tuotot paikallisten seurojen juniorityöhön.

- Suunnistus tarjoaa onnistumisen ja epäonnistumisen hetkiä samaan tapaan kuin ampumahiihto. Suunnistaessa aika kuluu nopeammin kuin tielenkillä, ja teenkin kevyet harjoitukset monesti suunnistamalla, Mäkäräinen kertoo omasta suunnistusharrastuksestaan.

- Tällä tapahtumalla kannustan mahdollisimman monia kokeilemaan suunnistusta. Toivottavasti Lykynlammelle saadaan ennätysmäärä osallistujia paikalle, toivoo Mäkäräinen.

PKO on Kalevan Rastin pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka lahjoituksen lisäksi avustaa tapahtuman markkinoinnissa.

- Lapset ja nuoret ovat PKO:n yhteiskuntavastuun pääkohderyhmä, joten olemme mielellämme houkuttelemassa ihmisiä liikunnan pariin ja keräämässä varoja juniorityöhön, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

MäkäräinenSAhLIvanovKaisa Mäkäräinen tekee osan treeneistä kesäisin suunnistamalla. Kuva: Ivanov/Suomen Ampumahiihtoliitto

Kuntorastit järjestetään torstaina 9.8. klo 17-18.30 ja tapahtuma on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen ja lähtö tapahtuvat Lykynlammen majalta Joensuun lentokentän tuntumassa. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon vaan rasteille pääsee ja kartat saa tulemalla paikan päälle.

Kuntorasteilla on sopivia ratoja kaikentasoisille suunnistajille aloittelijoista aina kilpasuunnistajiin asti. Torstain tapahtumassa on myös kilometrin mittainen perherata, jonka voi kiertää lastenrattaiden kanssa.

Kalevan Rasti järjestää viikoittain sekä kuntorasteja että lapsille suunnattuja Ketunlenkki-rasteja. Ketunlenkki on lapsille tehty suunnistustapahtuma kesäkaudella maanantai-iltaisin 17.00-18.30. Radat (1 km, 2 km ja 3 km) kulkevat turvallisissa ja helppokulkuisissa maastoissa kaupungin keskustan läheisyydessä.

Kalevan Rastin kuntorastit ovat aina torstaisin klo 17-18.30. Lisätietoja molemmista tapahtumista löytyy internetistä osoitteesta www.kalevanrasti.fi.

Premiumsport.fi

ulvang banneri