Sveitsin suunnistajat maailmanmestareiksi naisten viestissä - Suomi hyytyi mitalivauhdista

Marika Teini toi Suomen maaliin viidentenä. Kuva: Touho Häkkinen/Suunnistusliitto

Marika Teini toi Suomen maaliin viidentenä. Kuva: Touho Häkkinen/Suunnistusliitto

Suomi sijoittui viidenneksi suunnistuksen MM-kilpailujen naisten viestissä torstaina Latviassa. Viestin voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Sveitsi.

Ensimmäisellä osuudella viisi joukkuetta sai tehtyä yli kahden minuutin eron muihin. Tässä viisikossa mukana oli Suomi ja Sofia Haajanen, joka vaihtoi erinomaisesti viidentenä 22 sekuntia osuuden ykkösestä Sveitsistä.

Toisella osuudella Ruotsi, Sveitsi ja Venäjä irtosivat muilta. Maija Sianoja jäi puoliväliin mennessä pari minuuttia kolmikolle. Eteen oli ehtinyt hurjaa nousua tehnyt Norja ja pitkällä reitinvalintavälillä ero kasvoi lähes kuuteen minuuttiin.

Vaihdossa Ruotsi ja Sveitsi vaihtoivat parinkymmenen sekunnin sisällä toisistaan. Venäjä oli jäänyt huonolla reitinvalinnalla jo yli kaksi minuuttia saaden puolen minuutin päähän peräänsä Norjan tykkijuoksun tehneen Marianne Andersenin.

Ankkuriosuudella Tove Alexandersson ja Sveitsin Judith Wyder kävivät raivoisan ja tasaisen kamppailun maailmanmestaruudesta. Kulta ratkesi vasta viimeisen puolen kilometrin matkalla, kun Wyder kukisti Alexanderssonin. Voittajajoukkueessa suunnistivat Wyderin ohella Elena Roos ja Julia Jakob. Ruotsi otti hopeaa. Kaksi ensimmäistä osuutta veivät Helena Bergman ja Karolin Ohlsson.

Kaksi minuuttia kärkikaksikon takana Natalia Gemperle ratkaisi pronssin Venäjälle pitämällä Norjan takanaan.

Marika Teinillä oli viimeisellä osuudella lähinnä teoreettiset mahdollisuudet nostaa Suomi mitaleille. Kärkinelikon välttäessä suuret virheet, oli suomalaisen tehtävä taistella Tanskan Maja Almia vastaan viidennestä sijasta.

Alm onnistui ohittamaan Teinin osuuden puolivälissä, mutta pitkällä välillä tanskalainen eksähti ja Suomi pääsi jälleen edelle. Lopussa Teini piti Almin takanaan ja näin Suomi oli viestin viides. Suomen ero Sveitsiin oli maalissa 9.53.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri