Helle hyydytti Suomen naisten mitalitoiveet viestissä

Marika Teini ankkuroi Suomen viidentenä maaliin. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Marika Teini ankkuroi Suomen viidentenä maaliin. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suunnistuksen MM-kisoissa nähtiin jännittävät viestikilpailut. Naisten viestissä Suomi kuului mitalisuosikkeihin, mutta lopulta sijoitus oli viides.

Naisten viestin voitti Sveitsi joukkueella Elena Roos, Julia Jakob ja Judith Wyder, joka ankkuriosuuden lopussa löi Ruotsin ankkurin Tove Alexanderssonin. Venäjä oli kolmas, Norja neljäs ja Suomi viides joukkueella Sofia Haajanen, Maija Sianoja ja Marika Teini.

Sofia Haajanen vaihtoi avausosuudelta viidentenä hyvissä asemissa 22 sekuntia kärjen jälkeen.

- Tämä oli aikamoinen ketteryysrata, missään kohtaa ei päässyt juoksemaan rennosti. Osuus meni kuten pitikin, olin etukäteen varautunut siihen, että pitää juosta yksinkin, Haajanen kertasi osuuttaan Suunnistusliiton tiedotteessa.

Toisella osuudella Maija Sianoja aloitti hyvin, mutta vaikeudet alkoivat osuuden puolivälissä. Helle rankaisi suomalaista kovalla kädellä.

HaajanenSofiaWOCRelayTouhoSSLSofia Haajanen vastasi Suomen avausosuudesta torstain viestissä. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

- En kestänyt tätä keliä, vaan sippasin. Sitten tuli virheitä ja haparointia. Harmittaa muiden tyttöjen puolesta, mietti Sianoja vaihdettuaan viidentenä, mutta jo yli kuusi minuuttia kärjen jälkeen.

Marika Teinillä ei ollut ankkuriosuudella enää paljon tehtävissä. Hän piti sijan viidentenä, mutta eroa kärkeen kertyi lisää.

- Lähtötilanne oli vaikea, ja lähdin tekemään omaa suoritusta toivoen, että kärkikolmikko tekisi virheitä. Eivät tehneet. Olin fyysisesti yhtä pehmeä kuin tämä sieni, manasi Teini pyyhkien kasvojaan viilentävällä sienellä.

MM-kisat päättyvät lauantaina kilpailtavaan pitkään matkaan.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri