"Seitsemäs sija on mitä on, mutta siihen voidaan olla tyytyväisiä"

Miika Kirmula ankkuroi Suomen seitsemänneksi. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Miika Kirmula ankkuroi Suomen seitsemänneksi. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suomen viestikolmikko oli pitkästä aikaa mukana mitalitaistossa loppuun asti suunnistuksen MM-kisoissa Latviassa.

Miesten viestin voiton vei jännittävän kilpailun jälkeen Norja joukkueella Gaute Hallan Steiwer, Eskil Kinneberg ja Magne Dähli. Sveitsi vei hopean ja Ranska pronssin. Suomen miehet Aleksi Niemi, Fredric Portin ja Miika Kirmula olivat hienon taistelun jälkeen sijalla 7.

Suomen viesti alkoi erinomaisesti. Vasta aamulla viestipaikastaan tiedon saanut Aleksi Niemi paineli teknisesti vaikean osuuden jälkeen kärkiryhmässä, mutta sitten iski ratkaiseva virhe.

- Pitkässä nousussa linnan kulmalla olevalle rastille meni laikka liian punaiselle, enkä katsonut kunnolla juuri siihen kulmaan, missä rasti oli. Huomasin sen liian myöhään ja jouduin palaamaan takaisin, harmitteli Niemi lopun noin minuutin virhettä Suunnistuliiton tiedotteessa.

Niemi vaihtoi sijalla 13, ero kärkeen oli 1.20. Toisella osuudella Fredric Portin onnistui loistavasti ja nosti Suomen kolmanneksi vain 15 sekunnin päähän kärjestä.

- Sain hyvän rytmin päälle ja tekeminen oli hallittua. Tein omaa työtä ja hyödynsin edellä olevia selkiä. Hieno juoksu ja oli kiva onnistua, myhäili Portin tyytyväisenä.

Miika Kirmula lähti hyvistä asemista ankkuriosuudelle. Sijoitus putosi tiukassa taistelussa seitsemänneksi, mutta ero kärkeen maalissa oli 44 sekuntia.

- Jätkät veti tosi hienosti, ja tulevaisuutta varten tuli arvokasta kokemusta. Vaivat eivät haitanneet. Seitsemäs sija on mitä on, mutta siihen voidaan olla tyytyväisiä, että ero kärkeen ei kasvanut tuon suuremmaksi, Kirmula mietti viestin jälkeen.

Ankkuriosuuden loppupuolella Norjan takana kahdeksan maata taisteli himmeämmistä mitaleista.

- Pitkä väli mentiin kylki kyljessä. Ajauduin pehmeäpohjaiseen notkoon ja menetin tuntuman muihin. Kun näin, että Sveitsi ja Ranska oli edellä, siinä vähän napsahti vaikkei olisi saanut, Kirmula kertasi.

Suunnistuksen MM-kilpailut päättyvät lauantaina pitkän matkan kilpailuun.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri