Marika Teini: "Ensi vuodeksi otan tästä ajasta vartin pois"

Marika Teini ei onnistunut suunnistuksen MM-kisojen päätösmatkalla. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Marika Teini ei onnistunut suunnistuksen MM-kisojen päätösmatkalla. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Sofia Haajanen paras suomalainen naisten MM-pitkällä. Anna Haatajan olkapää meni sijoiltaan.

Suunnistuksen MM-kisojen päätösmatkasta, pitkän matkan kilpailusta tuli MM-viikon pettymysten revanssi, sillä korkeimmalle korokkeelle nousivat Ruotsin Tove Alexandersson ja Norjan Olav Lundanes, joille alkuviikko oli enemmän tai vähemmän pettymys.

Alexandersson nousi MM-keskimatkan ja -viestin pettymysten jälkeisestä suosta komeasti korkeimmalle korokkeelle.

– Olin maalissa onnellinen ja erittäin väsynyt. Suoritus oli hyvä, sillä tein vain pieniä virheitä. Kisa oli täyttä taistelua, mitään ei saanut ilmaiseksi, kertoi kolmannen kerran peräkkäin MM-pitkän voittanut Alexandersson.

HaajanenSofiaWOCLongTouhoSSLSofia Haajanen. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Sofia Haajaselle oli tarjolla kärkivauhtia jo radan alkupuoliskolla, kun takaa startanneet Alexandersson, Alm ja Venäjän Natalia Gemperle ajoivat suomalaisen kiinni. Hän oli kilpailussa sijalla 13.

– Supernaiset tulivat takaa ja menivät menojaan. Ei ollut mitään mahdollisuuksia pysyä siinä vauhdissa. Nyt on aika tyhjä olo – suoritus ei ollut hyvä, muttei huonokaan. Reitinvalinnat eivät tulleet luonnostaan, se oli vähän sellaista pelokasta hakemista, ettei joudu mihinkään pahaan puskaan, Haajanen tetesi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Marika Teini teki ison virheen heti kakkosrastille, eikä kisa lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla. Hän oli kilpailun 16:s.

– Yritin lukea reitinvalintoja myöhemmille rastiväleille. Samanlainen virhe tuli 10-välillä, jossa aloin mennä 16:lle. Se oli vielä kirsikka tämän kakun päälle. Tästä tuli normaali pitkän matkan katastrofi minulle, mutta ensi vuodeksi otan tästä ajasta vartin pois, päätti Teini sisuuntuneena.

HaatajaAnnaWOC2018LongTouhoSSLAnna Haatajan MM-debyytti päättyi loukkaantumisen myötä keskeytykseen. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Anna Haataja aloitti ensimmäisen MM-starttinsa mallikkaasti. Hieman kisan puolivälin jälkeen hän kaatui alamäessä. Haatajan olkapää meni sijoiltaan ja hän joutui jättämään kisan kesken.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri