Lundanes tiesi olevansa uran parhaassa kunnossa, Kirmulalla vahva loppu

Miika Kirmula oli paras suomalaismies suunnistuksen MM-kisojen päätösmatkalla. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Miika Kirmula oli paras suomalaismies suunnistuksen MM-kisojen päätösmatkalla. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suunnistuksen MM-kisojen pitkän matkan kuningas oli jälleen kerran Olav Lundanes. Norjalainen joutui pettymään pahasti keskimatkalla, mutta lauantaina hän onnistui erinomaisesti.

- Tiesin, ettei kuntoni ole hävinnyt mihinkään alkuviikosta. Uskon olevani urani parhaassa kunnossa. Kisa oli hallinnassani sen jokaisella metrillä, myhäili Lundanes tyytyväisenä urakkansa jälkeen.

Lundanes teki 2,5 minuutin eron kisan ukrainalaiseen hopeamitalistiin Ruslan Gliboviin. Sveitsin Fabian Hertner otti pronssia. Suomen miesten paras, Miika Kirmula löytyi sijalta 15.

PortinLundanesWOC2018LongTouhoSSLFredrik Portin onnitteli maailmanmestari Olav Lundanesia maalissa. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suomen miehistä Miika Kirmula oli tyytyväinen kisapäiväänsä. Hänen sijoituksensa kilpailussa oli 15.

– Fyysisesti oli hyvä päivä ja juoksu tuntui koko ajan hyvältä. Ensimmäistä kertaa tuntui siltä, että kansainvälisen pitkän matkan rata loppui kesken. Kisa ei alkanut hyvin, sillä tein ykköselle virheen, kun en tasaisella alueella saanut mistään kiinni. Loppu tuntui vahvalta, Kirmula kertasi kisaansa Suunnistusliiton tiedotteessa.

MM-ensikertalainen Elias Kuukka oli pettynyt suoritukseensa. Sijoitus oli 24.

– Suoritus oli huono alusta lähtien. Tein valtavasti virheitä. Jotenkin en ollut valmis kisaan. En osaa sanoa, mikä meni pieleen. Tasaiset alueet radalla yllättivät, myönsi Kuukka urakkansa jälkeen.

KuukkaEliasWOC2018LongTouhoSSLElias Kuukka ei ollut tyytyväinen MM-debyyttiinsä. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Sijalle 31 suunnistanut Fredric Portin taisteli kisan puolivälin jälkeen jaksamisen kanssa.

– Kroppa ei toiminut kunnolla. Monta junaa meni lopussa ohi, yritin pysyä niissä pitkänä vaununa perässä, mutta en onnistunut, harmitteli Portin.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri