Suunnistuksen maailmanmestari sai aivotärähdyksen Latvian pitkällä matkalla – ei voi harjoitella, lukea eikä katsoa televisiota

Maja Alm Virossa 2017 Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Maja Alm Virossa 2017 Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suurin osa suunnistuksen MM-kisoihin osallistuneista urheilijoista on ottanut Latvian starttien jälkeen rauhallisesti, mutta tanskalaissuunnistaja Maja Alm on joutunut ottamaan sitäkin rauhallisemmin.

MM-kisat päättyivät puolitoista viikkoa sitten pitkään matkaan, jossa Alm otti sprintin maailmanmestaruuden ja sprinttiviestin pronssin päälle pitkän matkan hopeaa.

Pitkän matkan kilpailun aikana Alm onnistui hankkimaan itselleen aivotärähdyksen, joka on pitänyt hänet vuoteessa viimeiset kymmenen päivää.

- Juostessani mäkeä alas luin karttaa, enkä ehtinyt huomata suoraan silmien korkeudella ollutta oksaa, jota päin juoksin ja tulin täysin tyrmätyksi, Alm kertoo Tanskan yleisradioyhtiölle.

Alm pääsi kuitenkin nopeasti jaloilleen ja selvitti radan hopeamitalin arvoisesti. Ruotsin Tove Alexandersson kulki puolitoista minuuttia kovempaa. Almin mukaan aivotärähdys ei ollut vakava, mutta toipuminen on kestänyt pitkään.

- En voi katsoa televisiota, en voi lukea, en voi juosta, enkä voi tehdä oikeastaan mitään, Alm selvittää.

Facebook -sivuillaan Alm kuitenkin kehuu tanskalaiseen tyyliin avopuolisonsa, triathlonisti Oliver Korfitsenin olevan lähes yhtä hyvää seuraa kuin Netflixin.

Almia ei aivotärähdyksen johdosta kilpaile puolentoista viikon kuluttua käytävässä Norjan maailmancupissa.

- MM-kisat olivat tärkeimmät. Asiat ovat olosuhteet huomioon ottaen hyvin, Alm kertoo.

Alm on nimetty lokakuun alussa käytävään Tšekin maailmancupiin.

Aivotärähdykset suunnistuksessa eivät ole jokapäiväisiä vammoja, mutta tanskalaisilla on ollut huonoa tuuria. Maajoukkueuransa pari vuotta sitten lopettanut Emma Klingenberg oli rajussa polkupyöräonnettomuudessa lähes tasan kolme vuotta sitten. Klingenberg joutui pysyttelemään pitkään pois harjoituksista aivotärähdyksen vuoksi.

-Juho-Veikko Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri