Bergman ja Alexandersson ykköset Norjan maailmancup-avauksessa – Teini viides

Tove Alexandersson. Kuva: WorldofO

Tove Alexandersson. Kuva: WorldofO

Suunnistuksen maailmancupin Norjan viikonloppu käynnistyi ruotsalaiskomennossa, kun Tove Alexandersson ja Gustav Bergman olivat parhaat perjantain pitkän matkan kilpailussa.

Naisten 9,3 kilometrillä Alexandersson oli kolme ja puoli minuuttia nopeampi kuin toiseksi sijoittunut Norjan Kamilla Olaussen. Ruotsin Karolin Ohlsson oli kolmas.

Marika Teini oli parhaana suomalaisena viides. Hän jäi Alexanderssonille 5.14. Samalla sijoitus oli Teinin uran paras pitkän matkan sijoitus kansainvälisissä kilpailuissa.

Teini oli tyytyväinen kisaansa, vaikka lopussa jäi petrattavaa. Viikko sitten Teini joutui jättämään SM-pitkän finaalin väliin keväällä EM-kisoissa loukkaantuneen jalkapohjan kipeytymisen takia. Maailmancupissa jalka kesti maaston rasitukset.

- Jalassa oli hyvät teippaukset. Sen puolesta olen tyytyväinen, kun koko viime viikon olen arponut, pystyykö täällä juoksemaan vai ei. Vähän jäi kaihertamaan toiseksi viimeinen rasti, mutta muuten oli ehjä ja tasapainoinen kisa. Tämä oli ensimmäinen hyvä kansainvälinen pitkä matkani junnusarjojen jälkeen, arvioi Teini Suunnistusliiton tiedotteessa.

Maailmancupin osakilpailu suunnistettiin Norjan Östfoldissa. Samoissa maisemissa käydään vuoden kuluttua ensimmäiset maastomatkojen MM-suunnistukset. Pitkän matkan rata tarjosi kilpailijoille runsaasti hienoja, pitkiä välejä, joista pisimmällä Teini onnistui mainiosti tehden välin nopeimman ajan. Naisten radalla rasteja oli vain 12. Kisan viimeinen pitkä rastiväli, toiseksi viimeiselle rastille, heikensi sekä Teinin että toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 11 sijoittuneen Sari Anttosen loppusijoitusta.

- Olin lähdössä suoraa linjaa rastille, mutta ajauduin siltä sivuun ja päätin lähteä polkukierrolle. Sillä sitten hävisin minuutin, Teini laski.

Sari Anttonen koukkasi toiseksi viimeistä rastia ja sijoitus putosi neljä pykälää. Anttonen oli kuitenkin hyvillä mielin kisan jälkeen.

- Kiva nähdä, että vaikka olen kesän ottanut rennommin, silti tuli hyvä suunnistus. Vedin aika suoraan kaikki välit, kun ei osunut kivoja kiertoja silmiin, Anttonen kertasi.

Miesten 13,6 kilometrin radalla Bergman peittosi Norjan Olav Lundanesin 35 sekunnilla. Sveitsin Matthias Kyburz sijoittui kolmanneksi, mutta jäi jo yli kolme ja puoli minuuttia voittajalle.

Parhaana suomalaismiehenä Fredric Portin oli 18:s. Hän jäi Bergmanille 8.36.

Maailmancup jatkuu lauantaina prologilla ja takaa-ajokilpailulla.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri