Laurila ja Saarinen pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan mestarit

Jussi Laurila nappasi SM-keskimatkan voiton Kankaanpäässä. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Jussi Laurila nappasi SM-keskimatkan voiton Kankaanpäässä. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurila ja Kooveen Henna Saarinen ajoivat pääsarjojen mestareiksi pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkalla Kankaanpäässä.

Kuninkaanlähteen ja Viidentienristeyksen maasto tarjosi polkurikkaan kangasmaaston pyöräsuunnistajien iloksi. Monelle tuttu maastotyyppi osoitti kisavauhdissa vaativuutensa, eikä voittaja Jussi Laurilakaan selvinnyt radasta virheittä.

- Lähdössä oli lataus hieman hukassa, ja tein heti ykkösvälin päätteeksi virheen. Sen jälkeen sain skarpattua suunnistusta, ja tulin paikoitellen aika suoraviivaisiakin oikoja urien välillä, analysoi Laurila Suunnistusliiton tiedotteessa.

Laurila teki selvän puolentoista minuutin eron hopealle ajaneeseen Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemeen ja yli kahden minuutin eron Ulvilan Uran Kare Kaskiseen.

- Tuo hiekkapohjainen urasto ei tuntunut kovin rullaavalta, mutta ihan hyvä fyysinen vire on vielä päällä. Tästä jatketaan mäkipainotteisella treenijaksolla kohti maailmancupin finaalikisoja, kertoi Laurila.

pysuSMkeski2018naisetSSLSM-keskimatkan kuusi parasta naista. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Naisten kilpailussa tuore maailmanmestari Henna Saarinen ajoi teknisistä murheista huolimatta myös suomenmestariksi, ennen OK Botnian Antonia Hagaa ja Rajamäen Rykmentin Mervi Pesua.

- Pyörän kanssa oli hieman teknisiä ongelmia mutta onneksi se hidasti vain hieman vauhtia. Epäonni saattoi olla myös onnea, sillä siellä oli aika teknistä suunnistusta sekä hankalia alueita, ja välillä piti osata hidastaa. Tiesin, ettei täällä kannata hätäillä, ja pitää mennä suunnistus edellä. Tein vain muutaman pienen virheen, jotka sain korjattua nopeasti oikomalla metsän poikki, iloitsi mestari Saarinen.

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut jatkuvat huomenna viesteillä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri