Haikonen ja Karhola kärkikymmenikköön mc-takaa-ajossa

Henna-Riikka Haikonen. Kuva: SSL/Touho Häkkinen

Henna-Riikka Haikonen. Kuva: SSL/Touho Häkkinen

Suomen Henna-Riikka Haikonen ja Lotta Karhola murtautuivat suunnistuksen maailmancupin lauantaisessa takaa-ajokisassa hienosti kärkikymmenikköön. Haikonen oli Tove Alexanderssonin voittamassa kisassa yhdeksäs ja Karhola kymmenes. Molemmille sijoitus kärkikymmenikköön oli uran ensimmmäinen.

Lauantain takaa-ajokisa käytiin kaksiosaisena, aamun prologi määritti lähtöjärjestyksen ja sen aikaero tuplaantui takaa-ajokisaan. Alexandersson oli jo aamun prologin ykkönen eikä antanut takaa-ajajilleen mitään mahdollisuuksia. Ruotsin Karolin Ohlsson nousi takaa-ajon loppukirissään toiseksi ohi Venäjän Anastasia Rudnajan. Haikonen lähti takaa-ajoon yhdeksäntenä ja piti sijansa.

- Kisa oli rankka. Vähän joutui suunnistamaan, mutta aika pitkälti kyse oli siitä, että yritti pysyä kovempien perässä. Silti piti olla hereillä, jos ajauduttiin sivuun tai oli tulossa rastinottovirhettä. Meno oli aika suoraviivaista, pieniä rastinottokurveja lukuunottamatta, Haikonen kertasi tiukan kisan, jossa viides sija jäi vain puolen minuutin päähän.

Karhola nosti takaa-ajossa sijoitustaan pykälällä ja oli syystäkin tyytyväinen rankan kisan jälkeen.

- Nyt on aika uupunut ja hapokas olo. Olen tosi ylpeä itsestäni, että pystyin roikkumaan letkassa mukana, vaikka tuntui törkeän pahalta. Olin jo tippumassa porukasta 11-välillä, mutta näin muiden vetävän liikaa aukolle ja pääsin oikaisemaan kulman, iloitsi Karhola Suunnistusliiton tiedotteessa.

Suomen naisten kokonaispanos oli mainio, sillä viidentenä takaa-ajoon lähtenyt Maija Sianoja oli lopulta 13., Anna Närhi 15., Sari Anttonen 16. ja Marika Teini 18.

Miesten takaa-ajosta muodostui tiiviin kärkiryppään taistelu kärkipaikoista. Prologin ykkönen oli Ruotsin Johan Runesson, joka lopulta taipui 13:nneksi. Takaa-ajossa peräti 13 miestä eteni 25 sekunnin erolla aivan viimeisille kilometreille asti.

Loppukiritaistelussa pisimmän korren vetivät William Lind ja Gustav Bergman, jotka kurottivat kaksoisvoiton Ruotsille. Paras suomalainen oli Aleksi Niemi, joka piti takaa-ajossa lähtösijansa 14. Aleksi Karppinen paransi sijoitustaan takaa-ajossa kahdeksalla pykälällä ja oli 24.

Norjan maailmancup-viikonloppu päättyy sunnuntaina kisattavaan viestiin.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri