Olav Lundanes ylivoimainen Norjan pitkällä matkalla – jahtaa lauantaina viestimestaruutta Rovaniemellä

Kuva: Touho Häkkinen

Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen pitkää matkaa maailmassa hallinnut Olav Lundanes oli ylivoimainen mestari samalla matkalla kotimaassaan Norjassa torstaina.

Norjan suunnistusmestaruuskisaviikon avausmatkalla Etelä-Norjan Vegårsheissa jaettiin mitalit pitkällä matkalla ja Lundanes 13,4 kilometrin radalla hopeamitalisti Thomas Natvig Årstadia yli viisi minuuttia. Pronssimitalisti Paul Sirum jäi yli seitsemän minuuttia. Mestaruus oli Lundanesille pitkällä matkalla neljäs perättäinen.

Naisten mestari oli kestomenestyjä Marianne Andersen. Kamilla Olaussen jäi hänelle 1.47.

Norjassa mestaruuskisat jatkuvat tänään perjantaina keskimatkan karsinnalla. Keskimatkan finaali on lauantaina ja viestit suunnistetaan sunnuntaina. Lundanes jätti Norjan kisaviikon pitkään matkaan ja suuntasi Suomeen Rovaniemelle, jossa hän jahtaa seuralleen Paimion Rastille SM-viestimitalia.

- Nyt kun olen asunut kaksi vuotta Suomessa, tuntuu oikealta juosta mestaruusviesti Suomessa. Siellä on kotini tänä vuonna. Samalla on tietenkin kurja, että kisat on yhtä aikaa norjanmestaruuskisojen kanssa, mutta nyt lähden Suomeen suunnistaakseni viestin Suomessa, Lundanes totesi Norjan suunnistusliiton tiedotteessa.

SM-viesti suunnistetaan lauantaina Rovaniemen Valajaskoskella ja Paimion Rasti on yksi viestin voittajasuosikeista miesten viestissä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

ulvang banneri