SK Pohjantähti otti omansa suunnistuksen SM-viestissä

Marika Teini ankkuroi SK Pohjantähden SM-viestin voittoon. Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini ankkuroi SK Pohjantähden SM-viestin voittoon. Kuva: Touho Häkkinen

SK Pohjantähden viestit eivät ole sujuneet tällä kaudella ennakko-odotusten mukaisesti, mutta SM-viestissä kolmikko onnistui. Viime vuoden neljäs sija kirkastui kultamitaliksi.

Naisten kolmiosuuksisen viestin avausosuudella nähtiin paljon virheitä. Pienille karkumatkoille päässeet kärkiletkat tekivät kolmeen kertaan yhteispummeja ja porukka kasaantui aina uudestaan. Virheistä huolimatta ennakkosuosikeista MS Parma (Tuulia Viberg), SK Pohjantähti (Sofia Haajanen) ja Hiidenkiertäjät (Annika Rihma) selviytyivät metsästä aivan kärjessä vaihtaneen Kouvolan Suunnistajien Noora Hyyrysen tuntumassa. Välillä suuriksi revähtäneistä eroista huolimatta minuutin sisällä vaihtoi 16 joukkuetta.

Toisella osuudella letka harveni ja naiset pääsivät tekemään itsenäistä työtä. Heini Wennman onnistui erinomaisesti ja päästi SK Pohjantähden ankkurin Marika Teinin metsään minuutin ja 12 sekuntia ennen Kooveen Miia Niittystä. Paimion Rastin Inga Dambe tuli vaihtoon kolmantena.

Teini säilytti johtoasemansa koko matkan. Teinin tietämättä Niittynen pysyi koko matkan minuutin päässä ja ehti vielä viimeisen reitinvalinnan ansiosta vain puolen minuutin päähän voittajista.

‒ Pieniä ajautumisia tuli matkan varrella, mutta ihan perusvarma suunnistus kuitenkin. Kolmanneksi viimeisellä sattui jalkapohjaan ja otin tievalinnan kun Miiaa ei näkynyt, vaikka arvelin, että sillä vähän häviää. Mutta tulihan se yllättävän lähelle, totesi Teini maalissa.

Kooveen hopeajoukkueessa suunnistivat Niittysen lisäksi Karoliina Ukskoski ja Svetlana Mironova.

Pronssista käytiin tiukka kamppailu Hiidenkiertäjien ja MS Parman kesken. Ankkurit Jenny Patana ja Maija Sianoja etenivät osuuden käytännössä yhdessä. Lopussa Sianoja oli vahvempi. Hänen kanssaan pronssia juhlivat Tuulia Viberg ja Tiia Istolahti.

Tulokset

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri