Anna Närhi tuuletti sprinttimestaruutta Oulussa

Anna Närhi leimaa SM-kultaa. Kuva: Touho Häkkinen

Anna Närhi leimaa SM-kultaa. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen ykkössprintterin paikkaa tällä kaudella hoidellut Anna Närhi piti asemansa myös Oulussa käydyssä suomenmestaruuskilpailussa. Mestaruus oli Närhelle jo kauden toinen, sillä hän voitti toukokuussa keskimatkan SM-kultaa.

SM-hopeaa saavutti Maija Sianoja ja pronssia Sofia Haajanen. Sianoja jäi mestarista 12 sekuntia ja Haajanen 37 sekuntia.

‒ Oli raskas päivä. En tiennyt yhtään mitä odottaa, suorituskyky saattoi olla mitä vaan Mariaanien haudan ja tähtitaivaan väliltä, mutta hyvä päivä oli sitten lopulta, iloitsi Närhi maalissa Ylen haastattelussa.

Oli jo aikakin, hän totesi saavutuksestaan.

‒ Kakkossijoja on tullut, mutta kulta on kiertänyt sitkeästi. Tällä kaudella harppaus eteenpäin kertoo, että oikeita asioita on kuitenkin tehty jo pitkään ja nyt on paalupaikkoja tullut katsastuskisoissa ja nyt sitten viimein SM-kisassakin.

Maija Sianoja piti rataa vaativana.

‒ Reitinvalinnat meni hyvin, mutta alussa tuli vähän seisoskelua, kun piti katsoa pääseekö väleistä. Pitkää väliäkään en ehtinyt lukea yhtään ennakkoon, sanoi Maija Sianoja.

Viime vuonna sprintin suomenmestaruuden voittanut Kirsi Nurmi oli aamun karsinnassa erässään neljäs, mutta ei startannut finaaliin.

Tulokset

- Outi Hytönen

Premiumsport.fi

ulvang banneri