Severi Kymäläinen palasi huipulle SM-sprintissä

Severi Kymäläinen suunnisti SM-hopeaa. Kuva: Touho Häkkinen

Severi Kymäläinen suunnisti SM-hopeaa. Kuva: Touho Häkkinen

Olav Lundanesia on harvoin nähty mukana sprinttikilpailuissa, mutta Oulussa hän osoitti, että vauhtia ja sujuvuutta löytyy.

Lundanes vei suomenmestaruuden Norjaan, minne hän on paluumuuttanut Suomessa vietettyjen vuosien jälkeen. Lundanesilla oli tiukka ja menestyksekäs kisarupeama: torstaina hän suunnisti kultaa Norjan mestaruuskilpailuissa, lauantaina ankkuroi Paimion Rastin SM-viestin voittoon Rovaniemellä ja jaksoi vielä sunnuntain sprinttipäivänä voittoon Oulussa.

Päivän iloisin mies oli kuitenkin Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen. Suomea vuosina 2014 ja 2015 MM-kisoissa edustanut sprintteri osoitti palanneensa huippukuntoon vaikeiden kausien jälkeen yllättämällä tämän vuoden arvokisaedustajat ja ottamalla SM-hopeaa.

Maalissa lataus purkautui komeaan karjahdukseen.

‒ Siinä purkautui kaksi vuotta, jotka ovat menneet ihan poskelleen. Tänä viikonloppuna odotin hyvää fiilistä ja sijoitusta kymppisakkiin. Minulla ei ole edes yhtään plakettia SM-kisoista. Kyllä tämä oli jonkinlainen tosi hyvä pään avaus kahden vuoden hankaluuksien jälkeen, Kymäläinen sanoi Ylen haastattelussa.

Kymäläinen jäi Lundanesista yhdeksän sekuntia.

Kolmanneksi sijoittui Lundanesin seurakaveri Frederic Tranchand Paimion Rastista.

SM-plaketteja seuraavista sijoista pokkasivat Joni Hirvikallio, Topi Syrjäläinen ja Olli-Pekka Koistinen.

Tulokset

- Outi Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri