Suomi kolmas Euromeetingin sprinttiviestissä

Maija Sianoja vaihtoi avauksesta vain viisi sekuntia kärjestä. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Maija Sianoja vaihtoi avauksesta vain viisi sekuntia kärjestä. Kuva: Touho Häkkinen/SSL

Suomen ykkösjoukkue onnistui mainiosti suunnistuksen Euromeetingin avanneessa sprinttiviestissä Tanskan Koldingissa.

Suomi oli Ruotsin voittamassa kisassa kolmas joukkueella Maija Sianoja, Severi Kymäläinen, Aleksi Niemi ja Anna Närhi. Ruotsin lisäksi Suomen edelle ehti Sveitsi. Kärkeen eroa kertyi 27 sekuntia ja hopeasijaan vain yhdeksän sekuntia. Suomen kakkosjoukkue (Sofia Haajanen, Joni Hirvikallio, Topi Syrjäläinen ja Anna Haataja) oli kisan kuudes.

Maija Sianoja aloitti viestin vaihtamalla kärjessä viisi sekuntia ennen Ruotsia, vaikka ykkösellä oli ongelmia leimauksen kanssa.

- Jouduin palaamaan rastille, kun leimasin ei ottanut leimaa. Aika nopeasti pääsin takaisin kärkeen ja lopussa sain suunnistaa yksin, Sianoja kertasi.

Kymäläinen teki hienon paluun vaikeiden vammavuosien jälkeen edustustehtäviin ja vaihtoi kärjen tuntumassa kolmantena.

- Teknisesti sujui hyvin ja yritin tehdä omaa työtä ja hyötyä muista. Fyysisesti oli vähän kehnompi päivä, tämä oli maksimisuoritus tähän päivään, Kymäläinen mietti.

Niemen osuudella sijoitus putosi kaksi pykälää viidenneksi, mutta ero kärkeen pysyi kohtuullisena.

- Osuus sujui hyvin ilman isompia ongelmia. Lihakset olivat vähän jumissa, mutta nyt on karstat poltettu koneesta, Niemi ennakoi viikonlopun muita startteja.

Ankkuri-Närhi nosti Suomen kolmanneksi ohi Sveitsin ja Ruotsin kakkosjoukkueiden. Ero kärkeen kapeni alkumatkasta lupaavasti.

- Yritin lähteä kuin tykin suusta, kuvasi Närhi, joka lopussa joutui hieman antamaan kärkimenijöille periksi.

Euromeeting on osa valmistautumista kohti kahden vuoden kuluttua Tanskassa pidettäviin ensimmäisiin MM-sprinttikisoihin. Niinpä ohjelma mukailee vuoden 2020 MM-ohjelmaa. Sprinttiviestin lisäksi lauantaina kilpaillaan pudotussprintti ja sunnuntaina sprintti.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri