Norjan ja Ruotsin suunnistusmaajoukkueet leirillä Skoonessa

PetterThoresen intro270811Norjan ja Ruotsin suunnistusmaajoukkueet ovat kokoontuneet näin keskitalvella yhteiselle leirille Åhusiin Skooneen. Ohjelmassa on paljon hyviä yhteisiä laatuharjoituksia, sekä pientä keskinäistä kilpailua.

 

PetterThoresen270811Petter Thoresen vei joukkonsa Skooneen. Kuva: Hevoskuuri.fiNorjan ja Ruotsin suunnistusmaajoukkueet ovat kokoontuneet näin keskitalvella yhteiselle leirille Åhusiin Skooneen. Ohjelmassa on paljon hyviä yhteisiä laatuharjoituksia, sekä pientä keskinäistä kilpailua.

Leiri kestää maanantaista sunnuntaihin ja talvisista keleistä huolimatta maiden maajoukkueet ovat pystyneet tekemään laadukkaita suunnistusharjoituksia. Lunta Skoonessa on noin viisi senttimetriä.

– Ohjelmassa on ennen kaikkea hyvä harjoitusviikko sisältäen paljon laatuharjoituksia ja hyviä tehotreenejä hiukan erilaisissa maastoissa, mihin olemme tottuneet Norjassa, kertoo Norjan päävalmentaja Petter Thoresen.

– Talvi on talvi. Täällä on noin viisi senttimetriä lunta, mutta olosuhteet ovat käyttökelpoiset. Pienellä viilauksella uskon, että tästä tulee oikein hyvä leiri, jossa voimme myös hiukan haastaa ruotsalaisia, kertoo Thoresen Åhusista.

Ohjelmassa on mm. norjalaisten oma maastotesti sekä yhteinen yötreeni ja viestiharjoitus ruotsalaisten kanssa.

Aivan kaikki norjalaisurheilijat eivät Skoonessa ole. Kotiin ovat jääneet erinäisistä syistä mm. Carl Waaler Kaas, Magne Dähli sekä Marianne Andersen, Gaute Hallan Steiwer, Ida Marie Näss Björgul ja Tone Wigemyr. Marianne Andersen ei ole vielä siinä kunnossa, että voisi tehdä näin pitkää leiriä ja päätti siksi jäädä kotiin. Muilla on erinäisiä pikkuvaivoja.

Thoresenin mukaan Öystein Kvaal Österbö, Olav Lundanes ja Anders Nordberg ovat kaikki erinomaisessa kunnossa. Siksi on hyvä näyttää hiukan myös ruotsalaisille, missä kunnossa Norjan maajoukkue on.

– On tärkeää näyttää hiukan missä mennään. Ruotsalaiset olivat meitä parempia viime vuonna, erityisesti naisten puolella. Tämä on siksi hyvää otatusta meille ja hieno tilaisuus verrata missä mennään ja näyttää, että meidätkin voi laskea mukaan. Kaikki tulokset ovat tietyllä tapaa tärkeitä, kilpailutulokset luonnollisesti, mutta myös tällaisen viikon harjoitusleirin tulokset kertovat, missä mennään.

– Hyvät suoritukset ovat aina tärkeitä ja joskus on alettava keräämään hyviä suorituksia ja silloin voi kylmä helmikuinen päivä Skoonessa olla hyvä siihen, päättää Thoresen.

Ruotsalaiset ottavat haasteen vastaan

Ruotsin joukkueelle Sveitsin MM-kisojen lisäksi kauden kohokohtana ovat EM-kisat kotimaassa Falunissa toukokuussa. Siksi on hyvä jo tässä vaiheessa kautta saada laadukkaita harjoituksia tehtyä. Tähän yhteinen maajoukkueleiri antaa hyvän tilaisuuden. Åhusin valinta leiripaikaksi onkin tehty juuri tulevia mestaruuskilpailuja ajatellen. Runsaasti korkeusmuotoja sisältävä skoonelainen tammimetsä on tässä vaiheessa kautta erinomainen harjoitusvaihtoehto. Lisäksi norjalaisten läsnäolo hyödyttää myös ruotsalaisia.

– Norjalaiset ovat aina hyviä sparraajia ja uskon, että voimme oppia heiltä jonkin verran tekniikka-analyysissä. Lisäksi on vain hyvä sosiaalisesti, että on myös muita paikalla, sanoo Ruotsin maajoukkuevalmentaja Annelie Östberg.

Lähde: Norjan ja Ruotsin suunnistusliitot

ulvang banneri