Ojanaholle ja Kuukalle uran parhaat mc-sijoitukset - Haikoselta liian kova alku

Olli Ojanaho suunnisti uransa parhaimman sijoituksen aikuisten tasolla lauantaina. Kuva: SSL

Olli Ojanaho suunnisti uransa parhaimman sijoituksen aikuisten tasolla lauantaina. Kuva: SSL

Suunnistuksen maailmancup jatkui lauantaina Tsekin Turnovissa hyvin erityisessä kivipaasimaastossa. Naisten voiton vei Ruotsin Karolin Ohlsson ja miehissä nähtiin yllätysvoittaja, Tsekin Milos Nykodym. Molemmille voitto oli ensimmäinen kansainvälisellä arvokisatasolla.

Suomalaisista parhaiten sekä fyysisesti että suunnsituksellisesti vaativassa maastossa selvisi Olli Ojanaho, joka oli seitsemäs. Elias Kuukka oli 14. ja naisissa parhaat suomalaiset olivat Henna-Riikka Haikonen (13.) ja Marika Teini (14.).

Seitsemäs sija oli Ojanaholle uran paras aikuisten arvokisatasolla. Ojanaho aloitti kisan rauhallisesti ja pystyi välttämään isommat virheet. Eroa kärkeen kertyi 2.29.

- Kisa lähti käyntiin hyvin, vedin rauhallisesti ja suunnitelmallisesti. Ysille tein väärän reitinvalinnan ja tulin alemmalle jyrkänteelle. Siinä meni noin puolitoista minuuttia. Sitten Nykodym ja Joey Hadorn tulivat takaa ja vedin heidän kanssa. Ennen pitkää väliä (14-15) kaaduin rinteessä ja kaverit pääsivät vähän karkuun, Ojanaho kertasi kisansa ratkaisuvaiheita Suunnistusliiton tiedotteessa.

Myös Kuukka onnistui uransa parhaan maailmancup-sijan arvoisesti.

- Pieniä virheitä tuli koko ajan, mutta sain pidettyä homman pääosin hanskassa. Vaikka olin mielestäni hyvin valmistautunut, maaston jyrkkäpiirteisyys yllätti, Kuukka tunnusti.

Miesten kisassa toiseksi suunnisti Sveitsin Andreas Kyburz ja kolmanneksi Itävallan Gernot Ymsen Kerschbaumer. Pavel Kubat täydensi Tsekin miesten hienoa päivää.

Haikoselta kova alku

Naisissa Karolin Ohlsson mielii kaksoisvoittoa Ruotsin naisille suunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailussa. Ohlsson paransi asemiaan voittamalla keskimatkan kilpailun yli minuutin erolla ennen Sveitsin Julia Jakobia ja Ruotsin Lina Strandia. Parhaat suomalaiset, Henna-Riikka Haikonen ja Marika Teini olivat vaativalla keskimatkalla sijoilla 13 ja 14. Maailmancupin kokonaiskilpailussa jo viidennen peräkkäisen voittonsa varmistanut Ruotsin Tove Alexandersson oli kymmenes.

Haikonen aloitti kisan vauhdikkaasti, mutta joutui antamaan lopussa hieman periksi.

- Aloitin ehkä liiankin lujaa, sillä lopussa ei ollut enää mitään annettavaa. Etukäteen ajattelin, että kärkikymmenikkö olisi ollut realistinen tavoite, mutta nyt ei ollut rahkeita parempaan. En nähnyt muutamaa kiertävää reitinvalintaa ja niillä hävisin. Maasto oli niin erityinen, että aamulla jännitti normaalia enemmän, tunnusti Haikonen.

Myös Teinille kiertävien reintinvalintojen löytäminen tuotti vaikeuksia.

- Otin huonoja reitinvalintoja, kun en nähnyt kiertoja. Lopussa tummuin niin pahasti, etten meinannut viimeistä ylämäkeä päästä ylös ollenkaan. En tiedä, mikä tässä syksyssä on niin vaikeaa, Teini ihmetteli.

Suunnistuksen maailmancup päättyy sunnuntaina kisattavaan sprinttiin.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri