Tamperelaiset julkisuuden henkilöt Kangasala Jukolaan hyväntekeväisyystavoitteella: Raimo Helminen ja Pekka Saravo suunnistavat ensi kesänä samassa joukkueessa

Pekka Saravo (vas.) ja Raimo Helminen suunnistavat Jukolassa samassa joukkueessa. Kuva: Outi Hytönen

Pekka Saravo (vas.) ja Raimo Helminen suunnistavat Jukolassa samassa joukkueessa. Kuva: Outi Hytönen

Jukolan viesti on koko kansan suunnistustapahtuma, joka kerää yhteen sekä huiput että vasta-alkajat. Ensi kesänä Kangasala Jukolassa nähdään tamperelaisista julkisuuden henkilöistä ja yritysjohtajista koostettu joukkue.

Kesäkuussa nähdään, miten pituushyppääjä Tommi Evilän loikka toimii Heponiemen maastossa, innostuuko Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas suunnistuksesta, ja kuinka sopivat samaan joukkueeseen ilveslegenda Raimo Helminen ja Tappara-kapteeni Pekka Saravo?

Projektin avulla kerätään varoja Lastenklinikan Tuki ry.:lle. Alun perin kahtena eri projektina alkaneet ideat yhdistettiin ja julkkisten lisäksi myös lukijajoukkueisiin mukaan lähteneet 23 suunnistajaa haastavat perheensä ja tuttavansa lahjoittamaan Tampereen uuden lastensairaalan laitteistoja varten.

Joukkueen jäseniä on haastateltu syksyn aikana Aamulehdessä. Tappara-Ikoni Pekka Saravolla on vielä vähän hakemista taidoissa ennen kuin hän saa kartan käteen Jukolassa.

JukolanAamulehtijoukkueJenni Ahola (vas.), Pekka Saravo, Raimo Helminen ja Paulina Ahokas. Kuva: Outi Hytönen

– Karttamerkit ovat jonkin verran tuttuja, mutta kompassia en ole koskaan opettelut käyttämään niin kuin sitä varmasti pitäisi käyttää. Olen tosi tyytyväinen, jos tämän vuoden aikana sen oppisi, Saravo kertoo Aamulehden haastattelussa.

Nuoruusvuosina kaikki ei mennyt ihan putkeen suunnistaessa.

– Sammon lukion aikoihin suunnistimme Kaupissa, ja se päättyi siihen, että opettaja ajoi autolla lenkkipolkuja, soitti torvea ja löysi meidät jostain metsäkaistaleelta. Se oli ihan rehti eksyminen: mitä nopeammin olisi suunnistanut, sitä nopeammin olisi päässyt koulusta kotiin, joten kaikki oli pelissä, Saravo muistelee.

Samassa joukkueessa on mukana myös Raimo ”Raipe” Helminen, joka tunnetaan Ilveksen paidasta. Helminen on hankkinut itselleen jopa valmentajan, jotta rastit Kangasalla löytyisivät sujuvasti. Saravolle ei ole mikään ongelma edustaa samaa joukkuetta Ilves-tähden kanssa.

– Ei varmasti tule kinaa, mutta katsotaan, löydetäänkö rastejakaan, Saravo toteaa.

Mukana joukkueessa ovat myös malliyrittäjä Jenni Ahola, Tampereen uuden yliopiston rehtori Mari Walls, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu sekä Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Joukkueet harjoittelevat yhdessä. Suunnistusharjoitukset alkoivat elokuun lopussa Tampereen Kaupissa. Joukkueen jäseniä opastavat Kooveen suunnistajat.

Kangasala Jukola suunnistetaan 15.-16.6.2019.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri