Nouskin miehet voimissaan SM-erikoispitkällä

Eetu Savolainen otti syksyn toisen suomenmestaruutensa. Kuva: Valjanen/SSL

Eetu Savolainen otti syksyn toisen suomenmestaruutensa. Kuva: Valjanen/SSL

Ikaalisten Nousevan-Voiman miehet olivat voimissaan suunnistuksen SM-erikoispitkällä Salossa.

Kaksikko Eetu Savolainen ja Aleksi Karppinen vei kirkkaimmat mitalit, ja Mikael Fabritius rutisti pronssille jättäen kolmannen nouskilaisen Mikko Knuuttilan neljänneksi. Hämäläisseuran kokonaispanos oli kerrassaan hieno.

- Lenkillä on käyty - keli kuin keli, selittivät Savolainen ja Karppinen Nouskin menestyksen avaimia.

nouskin kaksikkoValjanenSSLKarppinen ja Savolainen ovat käyneet lenkillä joka kelillä. Kuva: Valjanen/SSL

Savolainen otti syksyn toisen SM-kultansa, sillä hän oli ykkönen myös SM-yössä.

- Tässä on pienoinen putki päällä, kun tuli toinen peräkäinen SM-kulta. Ei näitä vielä liiaksi ole. Juoksin ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa SM-erikoispitkän ja siitä tuli pieni jännitys, Savolainen tunnusti.

Maalissa, runsaan 25 kilometrin, 42 rastin ja 2,5 tunnin suunnistuksen jälkeen ero Karppiseen oli reilu puolitoista minuuttia. Savolainen ei yhteislähtökisan aikana tiennyt metsässä olevansa varmasti kärjessä.

- Tiesin, että olen aika kärjessä, mutta ainahan joku saattaa olla edellä. Voitostani varmistuin vasta loppusuoralla, totesi Savolainen.

- SM-yön voitto oli toki merkittävä, kun se oli ensimmäinen aikuisten sarjan mestaruus, mutta kyllähän tämäkin maistuu, kun on oikeasti kunnon pitkä matka.
Karppinen oli tyytyväinen hopeamitaliin.

- Alkupuolella tuli tehtyä virhettä, mutta en tiedä olisiko silti ollut mahdollisuuksia olla Eetun kanssa yhdessä lopussa, hopeamies kertasi. Luotin aika pitkälti loppukiriin kakkossijan kanssa, kun en tuntenut mitään hyytymisen merkkejä lopussa. Missään vaiheessa en tietenkään tiennyt tilannetta, että hopeasta taistellaan. Eikä harmittanut nähdä, kun Eetu pojotti maalissa. Hyvä panos siinä mielessä, Karppinen summasi.

Karholalle myös syksyn toinen kulta

Naisten SM-kullan otti Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola, joka niinikään voitti myös SM-yön. Karhola meni menojaan jättäen muut ratkomaan himmeimpien mitalien kohtalon.

KarholaLottaValjanenSSLLotta Karholan menestyksen avain oli sujuvuus. Kuva: Valjanen/SSL

- Vitosrastilta eteenpäin menin yksin, joten hajonnat olivat tosi hyviä. Hajontalenkkien kanssa piti olla tarkkana, että lähti kiertämään oikein päin. Tänään sujuvuus oli valttia. Alkuvauhti meinasi olla liian kovaa, joten lopussa olin jo tosi väsynyt, Karhola summasi menonsa tyytyväisenä.

Naisten hopea otti vasta 19-vuotias Anu Tuomisto, joka jätti lopussa Sofia Haajasen pronssille polkupätkällä hieman ennen viimeistä rastia.

- Lähdin hakemaan tasapainoista suunnistusta. Fyysisesti jaksoin hyvin ja aina pitää ainakin yrittää loppukiriä, kertasi Tuomisto ratkaisun hetket.

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri