Ruotsalaissuunnistajat Helena Bergman ja Jonas Leandersson lopettavat maajoukkueuransa

Jonas Leandersson (toinen oik.) ja Helena Bergman (oik.) juhlivat MM-sprinttiviestin kultaa vuonna 2017. Kuva: Touho Häkkinen

Jonas Leandersson (toinen oik.) ja Helena Bergman (oik.) juhlivat MM-sprinttiviestin kultaa vuonna 2017. Kuva: Touho Häkkinen

Ruotsin suunnistusmaajoukkueen vakiokalustoon viime vuodet kuuluneet Helena Bergman (o.s. Jansson) sekä Jonas Leandersson ovat ilmoittaneet lopettavansa maajoukkueuransa.

Yhteensä 18 MM-mitalia urallaan saavuttanut Helena Bergman on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suunnistajista. 33-vuotias Bergman meni vuonna 2017 naimisiin suunnistaja Gustav Bergmanin kanssa ja odottaa nyt lasta. Bergman kertoo Ruotsin Suunnistusliiton haastattelussa, että kulunut vuosi on ollut raskas.

- Olin uskomattoman onnellinen talvella, kun tulin raskaaksi, mutta sitten se päättyi keskenmenoon juuri ennen kevätkautta. En uskonut, että voisin enää kilpailla sen jälkeen ollenkaan, Bergman kertoi.

Hän saavutti kesällä Latvian MM-kilpailuista vaikeuksien jälkeen kuitenkin hopeaa viestistä.

- Koko 2018 kausi oli bonusta, olin jo ajatellut tehdä tämän vuoden ihan muita asioita. Nyt kun kausi on ohi, vaikka suunnistus on edelleen hauskaa, haluan nähdä mitä muuta elämällä on tarjota. 

Bergman ei kuitenkaan täysin vielä poissulje mahdollisuutta palata joskus maajoukkuepaitaan.

Leandersson siirtyy sivuun

Muutama viikko sitten suunnistuksen maailmancupin päätöskilpailun Tsekissä voittanut Jonas Leandersson on myös ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa. 28-vuotias Leandersson ehti saavuttaa uransa aikana neljä MM- ja kolme EM-kultaa. Leandersson kokee Ruotsin Suunnistusliiton haastattelussa, ettei ole parempaa tapaa lopettaa kuin huipulla. 

- En ole valmis enää tekemään työtä 100-prosenttisesti kohti uutta kautta, joten on aika siirtyä sivuun. Olen sen tyyppinen ihminen, että jos jotakin teen, teen sen täysillä. Joka vuosi on tuntunut hankalammalta panostaa täysi sata, joten nyt on aika tehdä muita asioita, joita olen jättänyt pois, kun olen laittanut kaiken peliin, Leandersson kertoo.

Leandersson on menestynyt suunnistuksen lisäksi myös rata- sekä maastojuoksussa. Nyt suunnitelmissa on panostaa juoksemiseen, mutta rennoin mielin. Tulevaisuudessa Leandersson saatetaan nähdä Lidingölopetissa tai jollakin puolimaratonilla. Suunnistamista Leandersson ei myöskään aio lopettaa.

- Näen itseni juoksemassa Södertälje-Nykvarnille ensi vuonna. 

KRV20 Kestavyysurheilu Helmikuu 2020 550 x 350


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri